ΤΟΥΡΝΟΥΑ-ΣΧΟΛΩΝ

ΤΟΥΡΝΟΥΑ-ΣΧΟΛΩΝ

Ο σήμερον κόσμος πάσχει από έλλειψη ιδεών, θέλησης, αφοσίωσης και πίστης. Πρέπει όλοι να αφουγκραστούμε το χτυποκάρδι της δημιουργίας και της ανάπτυξης.

Πολλά παιχνίδια που έχουν εμφανιστεί, θίγουν διάφορα φαινόμενα και καταστάσεις, όμως όλα έχουν κάτι κοινό. Υπάρχει η ελευθερία του είδους και του κλάδου. Με άλλα λόγια για να φτιάξεις ένα παιχνίδι “ειδικό”, κάποιες φορές πρέπει να έχεις και τις απαραίτητες γνώσεις, πέρα από τις ικανότητες.

Για παράδειγμα το πολύ γνωστό παιχνίδι ο “Γιατρός”, είναι ένα παιχνίδι, το οποίο δε μπορεί να σχεδιαστεί με απόλυτη ευκρίνεια και ακρίβεια από έναν άνθρωπο, που ειδικεύεται στην διδασκαλία μιας ξένης γλώσσας. Συνεπώς γίνεται επιτακτική η ανάγκη για μια ειδίκευση σε έναν κλάδο, για να δημιουργήσεις κάτι πιο εξεζητημένο. Φανταστείτε έναν διαγωνισμό σχεδιασμού επιτραπέζιου από όλες τις σχολές, η καθεμία στο αντικείμενο της.

Έτσι, το αποτέλεσμα θα είναι πιο ρεαλιστικό. Η Οικονομική σχολή, θα σχεδιάσει ένα απόλυτα οικονομικό παιχνίδι, με αρχές της οικονομικής και της αγοράς. Οι θετικές σχολές, θα δημιουργήσουν αντίστοιχα παιχνίδια στον κλάδο τους. Πως υπάρχουν ταινίες που σχετίζονται με διάφορες επιστήμες, παραδείγματος χάριν το Δωμάτιο του Φερμά, το οποίο είναι καθαρά διασκευασμένο από μαθηματικούς αναλυτές. Με παρόμοιο τρόπο και οι φιλολογικές – φιλοσοφικές σχολές μπορούν κάλλιστα να οργανώσουν ένα διαχρονικό παιχνίδι, σύμφωνα με θεωρίες και άλλους νόμους.  

Φυσικά αυτός ο διαγωνισμός διατρέχει κάποιο κόστος, όμως αποσκοπεί στην εξέλιξη η οποία είναι στάσιμη εδώ και αρκετό καιρό, στην καινοτομία, στο συλλογικό πνεύμα, σε όλες τις κοινωνικοηθικές αξίες αλλά και στην εθνική ηρεμία – ψυχαγωγία. Εξάλλου το πιο σημαντικό εργαλείο που κατέχει ο άνθρωπος είναι το μυαλό του, χάρη σε αυτό έχει μάθει από τα λάθη του παρελθόντος και προσπαθεί να μεταβεί σε μια μονότονη αύξουσα παγκόσμια πορεία.

Παναγιώτης Πατρούλιας

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα