Το επικίνδυνο και συχνό λάθος που κάνουμε με τις μπαταρίες

Μπαταρίες συχνός λάθος

Το μυστικό για να διαρκέσουν περισσότερο

Τις χρησιμοποιούμε όλοι στην καθημερινότητάς μας, κι όμως φαίνεται πως αγνοούμε αρκετά πράγματα που αφορούν στις μπαταρίες. Όπως τους κινδύνους που εγκυμονεί η χρήση τους και ξεκαθαρίζουν οι ιστοσελίδες γνωστών εταιριών, όπως οι Duracell και Panasonic.

Τι μας λένε οι κατασκευαστές μπαταρίας;

Πως είναι λάθος να χρησιμοποιούμε ταυτοχρόνως παλιές και καινούριες μπαταρίες σε μια συσκευή, καθώς αυξάνεται ο κίνδυνος για διαρροή του τοξικού υγρού τους

Οι μπαταρίες περιέχουν ένα ισχυρό διαβρωτικό οξύ που μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα, να μολύνει το χώμα και να καταστρέψει κάθε επιφάνεια με την οποία θα έρθει σε επαφή.

Τέτοιες διαρροές είναι πιο κοινές όταν αναμειγνύουμε παλιές και καινούριες μπαταρίες σε μια συσκευή, κι αυτό γιατί οι χρησιμοποιημένες μπαταρίες χάνουν γρηγορότερα την τάση τους από τις καινούριες.

Διαβάστε επίσης: Τι δείχνουν τα μπροστινά δόντια για τον χαρακτήρα σας;

Αυτή η ανισορροπία κάνει τις μπαταρίες να παρουσιάζουν διαρροή υγρών και σε κάποιες περιπτώσεις να συμβαίνουν ακόμα και εκρήξεις.

«Μπορώ να αναμείξω παλιές και καινούριες μπαταρίες;»

Βρίσκουμε γραμμένο στην επίσημη ιστοσελίδα της Duracell. Η απάντηση είναι πως όχι, τέτοιες αναμείξεις «θα μειώσουν τη συνολική απόδοση και μπορεί να προκαλέσουν διαρροή στην μπαταρία».

Αντίστοιχη προειδοποίηση συναντάμε και στην ιστοσελίδα της Panasonic. «Μη χρησιμοποιείτε ποτέ παλιές και καινούριες μπαταρίες μαζί, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει διαρροή ή χειρότερα».

Διαβάστε επίσης: 7 πρωινά συχνά λάθη που κάνουμε!

Όσο για το μυστικό για να διαρκούν οι μπαταρίες περισσότερο, η Duracell μας λέει πως πρέπει να απενεργοποιούμε πάντα τη συσκευή όταν δεν τη χρησιμοποιούμε. Να αφαιρούμε τις μπαταρίες από συσκευές που δεν είναι σε καθημερινή χρήση. Και να τις αποθηκεύουμε σε ξηρό μέρος σε θερμοκρασία δωματίου, χωρίς να έρχονται σε επαφή με τίποτα άλλο…

Πηγή

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα