Εσείς παίζετε επιτραπέζια;

Tim Overkamp

Πότε θυμάστε τον εαυτό σας να άρχισε να παίζει επιτραπέζια; Ήταν πριν αρχίσετε να έχετε τις δικές σας αναμνήσεις και απλά οι μεγαλύτεροί σας, σας έβαζαν για παρέα και διασκέδαση; Ή μήπως ήταν από τις αρχές της πρώιμης ηλικίας, που αντιμετωπίσατε αυτό το είδος παιχνιδιού;

Η πρώτη σας επαφή με το πρώτο επιτραπέζιο

Σίγουρα  θα έχετε παίξει δεκάδες φορές τα γνωστά παιδικά φιδάκι και γκρινιάρη από μικρή ηλικία. Αναμνήσεις που χαράχτηκαν και σας στιγμάτισαν και θα λέτε στους φίλους σας και γνωστούς σας στο μέλλον, όπως και αυτοί με τη σειρά τους για τα πιο “εξελιγμένα” επιτραπέζια. Σχεδόν όλοι, έχοντας πάει σε ένα φιλικό πάρτυ ( μικροί – μεγάλοι ), έχετε δωρίσει διαφόρων ειδών επιτραπέζιων. Σαφώς γίνεται κατανοητό, πως τα επιτραπέζια τα έχουν γνωρίσει σχεδόν όλοι κι ας μη θέλουν να το παραδεχτούν. Η πρώτη φορά και η σημαντικότερη, ανάλογα με την διάθεση σας και την παρέα σας, σηματοδοτεί και την ανάπτυξη της επερχόμενης προσωπικότητα σας.

Διαβάστε επίσης: Επιτραπέζια εκμάθηση σε σχολεία

Η εξελιχτική πορεία

Στη εφηβική ηλικία, αξίζει να σημειωθεί, πως μεταβαίνουμε από το στάδιο του απλού, εύχρηστου και εύκολου επιπέδου σε ένα λίγο πιο πολύπλοκο στάδιο. Ο ανταγωνισμός χτυπάει κόκκινο και η “φιλική” εκδίκηση πηγάζει από τα εσώτατα της ψυχής. Εκεί ξεχωρίζουν οι προτιμήσεις. Άλλοι προτιμούν RPG board games, άλλοι οικονομικά, άλλοι πιο ομαδικά και άλλοι ακολουθούν ένα ολιγοψώνιο, που μόνο ένας θα στεφθεί νικητής. Γίνεται καθημερινότητα, εισχωρεί στο πρόγραμμα και “τρώει” τον ελεύθερο χρόνο, μα “θρέφει” το ελεύθερο πνεύμα.

Η νοσταλγία εμφανίζεται

Είναι τραγικά παράλογο και παράλογα τραγικό να μην υπενθυμίσουμε και τους λίγο πιο “ψαγμένους” φοιτητικής και μεταφοιτητικής ηλικίας, που ψάχνουν τρόπους να περάσουν εποικοδομητικά την ώρα τους. Εκείνοι θεωρούν φρόνιμο, με λίγα λόγια έχουν ως ιεροτελεστία το παιχνίδι. Είναι πιο συγκινησιακοί και ψάχνουν εις βάθος, για να τα βγάλουν εις πέρας. Νοσταλγούν τις παλιές εποχές και προσπαθούν να ξυπνήσουν από τον λήθαργο της ζωής, αναζητούν το κατάλληλο επιτραπέζιο, διαλέγουν προσεχτικά την παρέα τους, αποσύρουν τα γνωστά “ντουβλούκια” και χειραγωγούν τους πιο ανταγωνιστικούς για μια μάχη στρατηγικής.

Διαβάστε επίσης: Τι τύπος παίκτη είσαι σε ένα επιτραπέζιο;

Το επικό reunion    

Εν κατακλείδι, θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μην αναφέρουμε και τους πιο επικούς της ιστορίας μας. Οι μεν οικογενειάρχες και οι δε ανύπαντροι, αποτελούν και τους πιο σοφούς. Οι συναντήσεις είναι συχνές και τα τουρνουά μεταχειρίζονται από αυτούς τις περισσότερες φορές. Έμπειροι από τα χτυπήματα της ζωής, κανονίζουν ένα reunion, η γνώριμη παλιά παρέα. Επιλέγουν το κατάλληλο παλαιό παιχνίδι, δεν καταδέχονται αλλαγές και καινοτομίες. Η συνέχεια είναι λογική, το παιχνίδι κυλάει όμορφα, διπλωματικά, διασκεδάζοντας, μαζί με την συναστρία ποιοτικής μουσικής ( έντεχνο, ροκιές). Το παιχνίδι ρέει όμορφα, όπως μερικές στιγμές της ζωής.

Maple board game

Παναγιώτης Πατρούλιας

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα