Τα 10 πιο ακριβά λουλούδια στον κόσμο!

Τα 10 πιο ακριβά λουλούδια στον κόσμο!

Ένα μπουκέτο λουλούδια… είναι από τα πιο συνηθισμένα, αλλά ταυτόχρονα και τα πιο όμορφα δώρα που μπορεί να προσφέρει κανείς σε κάποιον την ημέρα των γενεθλίων του, σε μια γιορτή/επέτειο, ή χωρίς να υπάρχει καμία άλλη αφορμή.

WashPost: People Who Give Flowers 'Are Terrible For Mother Earth' | JTF

Η ομορφιά της Φύσης συγκεντρωμένη σε ένα μπουκέτο. Τα λουλούδια είναι μια σχετικά φθηνή επιλογή, όμως υπάρχουν ορισμένα που κοστίζουν αρκετά χρήματα και δε μπορούν να τα αγοράσουν όλοι, καθώς επίσης και ένα λουλούδι που δε μπορεί να αγοράσει κανείς… Ξέρετε όμως πως υπάρχουν λουλούδια που κοστίζουν αρκετά χρήματα, όπως για παράδειγμα η ορχιδέα Kinabalu που υπάρχει μόνο στο εθνικό πάρκο της Μαλαισίας ή το λουλούδι Kadupul που ανθίζει λίγο πριν από τα μεσάνυχτα και πεθαίνει την αυγή.

The Beauty Of Flowers | PLANET FLOWERS

Για να μάθετε ποιο είναι αλλά και το γιατί, διαβάστε παρακάτω:

1. Λυσίανθος (10 – 35 δολάρια το μπουκέτο)

perierga.gr - Τα 10 πιο ακριβά λουλούδια στον κόσμο!

Ο λυσίανθος (eustoma grandiflorum) ανθίζει όλο το χρόνο και η διάμετρος του άνθους του φτάνει τα 5 εκατοστά. Μπορεί να φτάσει τα 15 έως 60 εκατοστά σε ύψος ενώ βγαίνει σε μια ποικιλία χρωματικών συνδυασμών, όπως αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας therichest.com. Ο λόγος για τον οποίο πωλείται σε αυτήν την τιμή είναι γιατί όταν κοπεί, μπορεί να αντέξει μόνο δύο έως τρεις εβδομάδες.

2. Κρίνος (Lily of the Valley: 15 – 50 δολάρια το μπουκέτο)

perierga.gr - Τα 10 πιο ακριβά λουλούδια στον κόσμο!

Η γλυκιά μυρωδιά του κρίνου (Convallaria majalis) και η λεπτή και φίνα εμφάνισή του με τις καλοσχηματισμένες καμπανούλες το κάνουν ιδιαίτερα ξεχωριστό. Ανθίζει συνήθως στις αρχές Μαρτίου στο βόρειο ημισφαίριο. Μπορεί να φτάσει σε ύψος τα 15-30 εκατοστά και η διάμετρος στα άνθη του τα 5-10mm.

Διαβάστε επίσης: Χαρουπιά: Το δέντρο που δεν καίγεται

3. Ορτανσία (6,5 δολάρια το ένα)

ψυχολογια των φυτων

Η ορτανσία είναι γνωστή για το ιδιαίτερο, κυκλικού σχήματος σύμπλεγμα μικρών ανθέων σε κάθε μίσχο. Μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 3 μέτρα σε ύψος ενώ βγαίνει σε άσπρο, μπλε, ροζ, απαλό μωβ και βιολετί χρώμα. Μαραίνεται εύκολα μετά την κοπή, ενώ είναι ιδιαίτερα δύσκολη η καλλιέργεια και η συγκομιδή της.

4. Gloriosa (6 – 10 δολάρια το ένα)

perierga.gr - Τα 10 πιο ακριβά λουλούδια στον κόσμο!

Υπάρχει μόνο στη Νότια Αφρική και την Ασία. Είναι ακριβό γιατί είναι πολύ σπάνιο λουλούδι και έχει ιδιαίτερα ξεχωριστή εμφάνιση. Βγαίνει συνήθως σε βαθύ κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο και κιτρινοπράσινο χρώμα.

5. Τουλίπα του 17ου αιώνα (17th Century Tulip Bulb: 10.000 φιορίνια  κατά τη διάρκεια του 17ου αιώνα)

Κατά τη διάρκεια του 17ου αιώνα κόστιζε περίπου 10.000 φιορίνια ανά δέσμη, λόγω της σπανιότητας, της μοναδικής εμφάνισης και του έντονου χρώματός τους. Από τότε οι τουλίπες θεωρούνται σύμβολα στάτους.

6. Κρόκος – σαφράν (1.200 – 1.500 δολάρια ανά μισό κιλό)

perierga.gr - Τα 10 πιο ακριβά λουλούδια στον κόσμο!

Το σαφράν είναι περισσότερο γνωστό ως μπαχαρικό και λιγότερο ως λουλούδι (κρόκος), όμως πωλείται και ως τέτοιο. Χρειάζονται περίπου 80.000 λουλούδια για να συλλεχθούν 500 γραμμάρια στήμονες, δουλειά που γίνεται με το χέρι και είναι ιδιαίτερα κουραστική.

Διαβάστε επίσης: 8 βότανα και φυτά που κάνουν θαύματα στην υγεία

7. Gold of Kinabalu Orchid (4.800 δολάρια το ένα)

perierga.gr - Τα 10 πιο ακριβά λουλούδια στον κόσμο!

Η ορχιδέα Gold of Kinabalu είναι τόσο ακριβή λόγω της σπανιότητας και της ιδιαίτερης ομορφιάς της. Υπάρχει μόνο στο Εθνικό Πάρκο Kinabalu της Μαλαισίας και η καλλιέργειά της είναι πολύ δύσκολη. Μεγαλώνει μόνο μεταξύ Απριλίου και Μαΐου ενώ για να ανθίσει πρέπει να περάσουν μερικά χρόνια. Επειδή είναι τόσο σπάνια –και κατά συνέπεια πανάκριβη- κέρδισε το όνομά της ως «Ο χρυσός του Kinabalu».

8. Shenzhen Nongke Orchid (260.000 δολάρια)

perierga.gr - Τα 10 πιο ακριβά λουλούδια στον κόσμο!

Το συγκεκριμένο είδος ορχιδέας, Shenzhen Nongke Orchid, πήρε το όνομά του από την ομάδα ερευνητών που τη «γέννησαν». Χρειάστηκε να περάσουν 8 χρόνια μέχρι να βγει το λουλούδι της. Πωλήθηκε στην αστρονομική αυτή τιμή σε μια δημοπρασία το 2005, όχι μόνο λόγω της σπανιότητας, του τρόπου καλλιέργειας και της… ιστορίας της, αλλά και λόγω της ξεχωριστής εμφάνισής της. Χρειάζεται να περάσουν τέσσερα με πέντε χρόνια για να ανθίσει.

9. Juliet Rose (4,8 εκατομμύρια δολάρια)

Juliet David Austin Garden Roses | Florabundance Wholesale Flowers

Το Juliet Rose έκανε την εμφάνισή του για πρώτη φορά το 2006 στο Chelsea Flower Show και αμέσως ξεχώρισε. Χρειάστηκε να περάσουν 15 χρόνια μέχρι ο David Austin να «φτιάξει» το μοναδικό αυτό λουλούδι, για τη δημιουργία του οποίου ξόδεψε συνολικά 4,8 εκατομμύρια δολάρια.

10. Kadupul Flower (Αξία… ανεκτίμητη)

perierga.gr - Τα 10 πιο ακριβά λουλούδια στον κόσμο!
This image has an empty alt attribute; its file name is flower91.jpg

Ο λόγος για τον οποίο το λουλούδι Kadupul Flower δεν έχει… τιμή, δεν έχει να κάνει με τη σπανιότητά του, αλλά με το γεγονός ότι δε μπορεί να κοπεί χωρίς να… καταστραφεί. Επιπλέον, το συγκεκριμένο λουλούδι πεθαίνει… κάθε αυγή. Πρόκειται για ένα είδος κάκτου, το οποίο ανθίζει τη νύχτα και βγάζει ένα ελαφρύ, υπέροχο άρωμα. Κρατά μόλις μερικές ώρες αφότου κοπεί και γι’ αυτό το λόγο δε μπορεί να πουληθεί.

Πηγή

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά μας μέσα για περισσότερα άρθρα και memes!

Rating: 5 out of 5.

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα