Τα βότανα του Καλοκαιριού!

Τα βότανα του Καλοκαιριού

Τα φρέσκα βότανα είναι άφθονα κατά τους ζεστούς μήνες, οπότε τώρα είναι η καταλληλότερη εποχή για να τα εντάξετε στις συνταγές σας. Εκτός από τη γεύση και το άρωμα που έχουν, ωφελούν την υγεία μας!

Διαβαστε περισσοτερα

Θερμοπληξία: Τι να προσέχουμε αυτές τις ημέρες!

Θερμοπληξία

Οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού δημιουργούν αρκετούς κινδύνους για την υγεία μας. Ένας από αυτούς είναι η θερμοπληξία, μια βαριά και επείγουσα κλινική κατάσταση που εμφανίζεται συνήθως σε περιόδους καύσωνα

Διαβαστε περισσοτερα

18 πράγματα που δεν γνωρίζουμε για το τσιγάρο!

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος

«Το να κόψεις το τσιγάρο είναι το ευκολότερο πράγμα. Εγώ το ‘χω κόψει τουλάχιστον δέκα φορές», υποστήριζε ο αμερικανός συγγραφέας Mark Twain. Εσείς πώς τα πάτε με τον ύπουλο αυτό εθισμό;

Διαβαστε περισσοτερα

Κόλλησε η ζυγαριά; Γιατί δε χάνεις βάρος και τι μπορείς να κάνεις!

Κόλλησε η ζυγαριά; Γιατί δεν χάνεις βάρος

Δε χάνεις βάρος πια; Aν συνεχίζεις να γυμνάζεσαι και να τρως σωστά, αλλά πλέον δεν αλλάζει τίποτε σε ό,τι αφορά τα κιλά σου, κατ’ αρχάς, μην ανησυχείς, δεν είσαι η μόνη που έχει μια τέτοια απογοητευτική εμπειρία.

Διαβαστε περισσοτερα

8 βότανα και φυτά που κάνουν θαύματα στην υγεία

Βότανα

Όταν προτείνουμε λύσεις για υγιεινή διατροφή συνήθως εστιάζουμε στα φρούτα και τα λαχανικά και παραβλέπουμε τα βότανα. Και όμως τα βότανα και τα αρτυματικά φυτά δεν χαρίζουν μόνο ιδιαίτερη γεύση στα πιάτα μας, υποκαθιστώντας συχνά το αλάτι και τη ζάχαρη, αλλά προσφέρουν και σημαντικά οφέλη στον οργανισμό.

Διαβαστε περισσοτερα

6 συμβουλές για χαμηλή πίεση!

Πίεση

Ο στόχος των νέων οδηγιών είναι να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν με σοβαρότητα και με τα κατάλληλα θεραπευτικά μέσα την αρτηριακή τους πίεση, χρησιμοποιώντας σε πρώτο επίπεδο παρεμβάσεις στον τρόπο ζωής.

Διαβαστε περισσοτερα

Γιατί έρχονται οι νεκροί στα όνειρά μας;

Γιατί οι νεκροί έρχονται στα όνειρα μας;

Πολλοί ονειρευόμαστε συχνά νεκρούς ανθρώπους, ενώ συνήθως δεν συνειδητοποιούμε πόσο κοινά είναι τα όνειρα μας, στα οποία νεκροί έχουν έρθει ως επισκέπτες…

Διαβαστε περισσοτερα

Γιατί «τινάζεται» το σώμα μας στον ύπνο;

Ύπνος: Υπνικός Σπασμός

Φαίνεται πως όσες φορές και να μου συμβεί ποτέ δεν γίνεται καλύτερο ή λιγότερο απότομο Ξέρεις, την ώρα που σε παίρνει ο βαθύς ο ύπνος και αρχίζει το πρώτο όνειρο βλέπεις πως πέφτεις ή πως κάτι σε χτυπάει στο πρόσωπο αναγκάζοντάς σε να ξυπνήσεις με έναν ξαφνικό και απότομο τρόπο.

Διαβαστε περισσοτερα

Τι προκαλεί τους εφιάλτες που ταράζουν τον ύπνο μας;

Τι προκαλεί τους εφιάλτες

Τρομακτικές σκηνές – εφιάλτες που ταράζουν τον γαλήνιο ύπνο. Συχνά με αποτρόπαιο, σημαδιακό σενάριο που ταράζει ακόμα και τη μέρα μας με κακές σκέψεις.

Διαβαστε περισσοτερα

Πόσο καλά μας προστατεύει η μάσκα; (Βίντεο)

Μας προστατεύει η μάσκα;

Οι συζητήσεις σχετικά με την μάσκα, μας απασχολούν συχνά τον τελευταίο καιρό κι αυτό έχει οδηγήσει την επιστημονική κοινότητα να κάνει όλο και περισσότερες έρευνες που αποδεικνύουν τα οφέλη που προσφέρει.

Διαβαστε περισσοτερα