Πως θα ήταν η γη χωρίς τη σελήνη;

Πως θα ήταν η γη χωρίς την σελήνη

Το φεγγάρι είναι ακόμη ένα από τα πράγματα που θεωρούμε ως δεδομένα.Ήταν πάντα εκεί και το πιθανότερο είναι ότι θα εξακολουθήσει να είναι εκεί για εκατομμύρια χρόνια ακόμη.

Διαβαστε περισσοτερα

Ένα ορυκτό που βρίσκουμε στον Άρη, βρέθηκε στα βάθη της Ανταρκτικής!

Ορυκτό - Γιαροσίτης

Το 2004 το rover Opportunity, ανακάλυψε ένα ορυκτό στον Άρη το οποίο προβλημάτιζε από τότε τους επιστήμονες. Έκτοτε, η ύπαρξή του επιβεβαιώθηκε και από τα rover Spirit και Curiosity.

Διαβαστε περισσοτερα

Αστρονόμοι ανακάλυψαν ένα νέο σπάνιο μάγναστρο!

Μία πολύ σπάνια μορφή άστρου ανακάλυψαν επιστήμονες το μάγναστρο χρησιμοποιώντας το Swift Burst Alert Telescope (BAT)…

Διαβαστε περισσοτερα

Αστρονόμοι ανακάλυψαν ένα από τα αρχαιότερα άστρα στο γνωστό σύμπαν

Το αρχαιότερο άστρο

Ένας τεράστιος ερυθρός γίγαντας, ο SPLUS J2104-0049, ανακαλύφθηκε 16.000 έτη φωτός μακριά από τη Γη και τα δεδομένα δείχνουν πως προέρχεται από τη δημιουργία του σύμπαντος, ενώ είναι ένα από τα αρχαιότερα άστρα που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Διαβαστε περισσοτερα

NASA: Αναπόφευκτη καταστροφή σε προσομοίωση πρόσκρουσης του αστεροειδούς 2021 PDC

Αστεροειδής 2021 PDC

Κάθε μέρα που περνούσε οι ερευνητές μάθαιναν λίγα περισσότερα δεδομένα για το μέγεθος του αστεροειδούς “2021 PDC”, την τροχιά του και την πιθανότητα πρόσκρουσης. Έπειτα, έπρεπε να συνεργαστούν και να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογική τους γνώση για να δουν αν μπορούν να κάνουν κάτι για να σταματήσουν το διαστημικό βράχο.

Διαβαστε περισσοτερα

Πάνω από 5.000 τόνοι εξωγήινης σκόνης πέφτουν στη Γη κάθε χρόνο…

Εξωγήινη Σκόνη

Η Γη βρίσκεται υπό διαρκή βομβαρδισμό διαστημικής σκόνης, λόγω μεγέθους όμως είναι πολύ δύσκολο να διαπιστώσουμε την ποσότητα αυτή, αφού οι μικρομετεωρίτες δεν είναι μεγαλύτεροι από ένα χιλιοστό.

Διαβαστε περισσοτερα

NASA: Ο αστεροειδής Άποφις δε θα προσκρούσει στη Γη μέσα στα επόμενα 100 χρόνια

Αστεροειδής Άποφις

Μετά την ανακάλυψή του, το 2004, ο αστεροειδής Άποφις έχει θεωρηθεί ένας από τους πιο επικίνδυνους για να προσκρούσει στη Γη κάποια στιγμή στο όχι μακρινό μέλλον.

Διαβαστε περισσοτερα

Ο εξωπλανήτης που έχασε την ατμόσφαιρά του και δημιούργησε καινούρια

GJ-1132-b

Επιστήμονες χρησιμοποιώντας το Hubble Space Telescope, ανακάλυψαν έναν εξωπλανήτη σε τροχιά γύρω από ένα μακρινό άστρο, ο οποίος έχασε την ατμόσφαιρά του και έπειτα δημιούργησε μία νέα χάρη στην ηφαιστειακή δραστηριότητα.

Διαβαστε περισσοτερα

Η ιστορική προσεδάφιση του Perseverance στον Άρη

nasa-perseverance

Το Perseverance rover της NASA θα επιχειρήσει να προσεδαφιστεί στον Άρη και αυτό δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση, καθώς μόλις το 40% των αποστολών καταφέρνουν να φτάσουν με ασφάλεια στην επιφάνεια του Κόκκινου Πλανήτη.

Διαβαστε περισσοτερα