ΡΟΜΑΝΤΙΚΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ

Ρομαντικά Επιτραπέζια

Γιατί δεν υπάρχουν τόσα πολλά ρομαντικά επιτραπέζια παιχνίδια, όπως ρομαντικές ταινίες, σειρές και βιντεοπαιχνίδια;

Πως φαντάζεστε να είναι; Θα παίζουν πολλοί παίκτες ή μόνο δύο; Θα έχει χρονικά και απαγορευτικά όρια, ή μάλλον θα είναι ελεύθερο στον χρόνο;  Ο τρόπος παιχνιδιού θα είναι απλός, ή λίγο πιο σύνθετος; Το μόνο σίγουρο είναι πως θα είναι ιδανικό για τα ζευγάρια και τους “cool hunters of love”.

Ας προσπαθήσουμε να το σχεδιάσουμε. Ο τίτλος θα είναι κάτι ποικιλόμορφο, αφού διαφέρει από άτομο σε άτομο. Μπορεί να θέλει να μοιάσει σε κάποια ρομαντική ταινία, ή ακόμα καλύτερα να γίνει η διασκευή του. Σκεφτείτε το διαχρονικό “Love Story” -με το κύκνειο άσμα ως τραγούδι σκηνικού-, σαν ένα επιτραπέζιο. Δύο παίκτες “ερωτευμένοι”, οι οποίοι προσπαθούν να νικήσουν τη μίζερη μοίρα και να είναι μαζί.

 Φυσικά δεν θα είναι τόσο εύκολο, τα εμπόδια ελλοχεύουν, καθώς το παιχνίδι ξετυλίγεται.. Τα τρίτα πρόσωπα ( μπορεί να μπουν επιπλέον παίκτες ), συνωμοτούν πίσω από τη πλάτη τους για να καταστρέψουν το ζευγάρι της ιστορίας.  Η αντεπίθεση δε μπορεί να λείπει, η αγάπη δυναμώνει σα φλόγα με αποτέλεσμα να κατεβαίνει η δύναμη των εχθρών.

 Δυστυχώς για τους “καλούς” πρωταγωνιστές, η μοίρα δεν εξαρτάται μόνο από τις διάφορες υπάρξεις, αλλά και από τα χτυπήματα της ζωής, τα οποία σε κάνουν να πέφτεις κάτω και να μην μπορείς να ξανασηκωθείς, υποκύπτεις. Κάποια από αυτά, μπορούν να είναι οι αρρώστιες, τα ατυχήματα, οι ατυχίες. Οι παγίδες ρουά ματ κινήσεις, μπορούν να προσδιοριστούν είτε σε απαγορευμένες κάρτες ή ζαριές, είτε σε οποιοδήποτε άλλον τρόπο.

 Πότε το παιχνίδι τελειώνει; Νικούν οι καλοί μόνο; Το παιχνίδι λήγει μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα και καταμετρούν τους μέχρι τότε πόντους τους. Βέβαια και όταν οι παίκτες φτάσουν σε ένα συγκεκριμένο όριο πόντων αγάπης  και κακοτυχίας ( μίσους ), τότε το παιχνίδι τερματίζει και νικητής ορίζεται εκείνος με τους περισσότερους πόντους. Ένα τρικ για δυσκολία μπορεί να είναι η άνιση αναλογία πόντων αγάπης – κακοτυχίας. Ένας πόντος κακοτυχίας είναι διπλάσιος από έναν πόντο αγάπης.    Οι παραπάνω ιδέες ενωμένες συντάσσουν ένα όμορφο και καίριο ρομαντικό επιτραπέζιο. Φυσικά οι τρόποι παιχνιδιού αλλάζουν από άτομο σε άτομο. Χαριτωμένα ζευγαράκια ετοιμαστείτε να φτιάξετε το δικό σας παιχνίδι, όπως εσείς θέλετε.

Παναγιώτης Πατρούλιας

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα