Play God, Make a Board…

Play God, Make a Board…

Σου αρέσουν τα επιτραπέζια.. Δεκτον… Έχεις σκεφτεί να φτιάξεις το δικό σου? Δε χρειάζεται να έχεις τον “σύνδρομο του θεού” για να δημιουργήσεις ένα.

Θα μου πεις μα με τι λεφτά, τι χρόνο, τι υλικά, τι ιδέα. – Σταματά και φτιάξε ένα μικρό οργανόγραμμα. Τι είδος σου αρέσει; Θέλεις να έχει μυστικιστικές τάσεις να απαιτεί υψηλές ικανότητες στρατηγικής , κινήσεις και κρυφά twist που μόνο ΕΣΥ θα γνωρίζεις; Είσαι διαχρονικός all time classic τύπος και θέλεις να παραμείνεις στα σύνορα κλασσικού – πρωτοποριακού; Ξετρελαίνεσαι για να θίγεις και να κρίνεις διάφορα φαινόμενα; Τότε επινόησε το αγαπημένο σου κοινωνικό παιχνίδι. Η διπλωματία σου δεν σε αφήνει λεπτό και νομίζεις πως θα σε πνίξει; Τι λες να είσαι ο επόμενος που θα συνοδεύσει το επιτραπέζιο του στον τίτλο παιχνίδι – σταθμός. Έχεις επηρεαστεί τόσο πολύ που ονειρεύεσαι συνεχώς επεισόδια από το Walking Dead και “BANίζεις ζόμπια”; Συγκέντρωσε τις ονειρικές σου αναμνήσεις και… “φφφου” πλάσε από τις φοινίκιες στάχτες το σατανικό αριστούργημα σου.

Πάρε χαρτί και μολύβι.. Κάνε ένα στοιχειώδες πλάνο. Πως θέλεις να είναι το έργο σου; Αρχικά βρες μια πλοκή – εισαγωγή και το γενικό θέμα που θα θίγει. Σκέψου τον τρόπο παιχνιδιού, Θα ακολουθεί την νοοτροπία των καρτών; Θα έχει ζαριά; Ή θα είναι κάτι έτερο; Το ταμπλό πως θα είναι. Σχεδίασε το πρόχειρα τονίζοντας τα βασικά στοιχεία. Φανταστικό ταμπλό; Ένα τροπικό γεμάτο ουτοπίες ταμπλό; Ένα απλοϊκό ή ένα πολυσύνθετο blow – mind ταμπλό; Γέννα τις δικές σου φιγούρες. Ξύλινες; Μπα κλασσικές, δοκίμασε κάτι πιο καινούριο. Τέρατα της κολάσεως σφυρηλατημένα από τον ατσάλινο διπλό πέλεκυ. Μικρές φιγούρες που φαντάζουν μικρά ανθρωπάκια. Ήρωες, πολεμιστές, Monsters. Αύτη τη φορά ΕΣΥ είσαι ο νονός, ότι είναι να γίνει είναι θέλημα “θεού”.

Συνέχισε με τους κανόνες και τους τρόπους παιξίματος. Απελευθέρωσε το όσο θέλεις, βάλε τους περιορισμούς και βρες μερικές ρουά ματ τεχνικές. Κάνε την αρχή μόνος σου στον δικό σου μονοπώλιο. Παίξε την κάθε κίνηση, την κάθε λεπτομέρεια, με όλες τις δυνατές επιτρεπτές επιλογές. Σκέψου τεχνάσματα, μπλόφες, όλη την ιδεολογία και την τελική σύνοψη του. Ρυθμίζεις τυχών λάθη. Βάζεις χρονικό όριο, όριο συμμετοχής και ηλικίας. Είσαι μόνος σου μπορείς να κάνεις οτιδήποτε σκεφτείς είσαι το αόρατο χέρι που κατασκευάζει μια τάση. Κάνε μια ανακεφαλαίωση στο οργανόγραμμα σου. Τόλμησε να γίνεις λίγο πιο ζωηρός, ελάφρυνε ή επιβάρυνε την θέση ενός παίκτη, κατανόησε δίκαια τις όποιες ειδικές ιδιότητες στον κάθε παίκτη.

Επόμενο βήμα, κάλεσε το άλλο κομμάτι του κανονικού σου εαυτού να ανταγωνιστεί με τον δημιουργό του παιχνιδιού. Προσπάθησε να κρατήσεις τους κανόνες των χρονικών ορίων και να αξιοποιήσεις όλες τις αφοπλιστικές κινήσεις. Η σημαντική καταμέτρηση, ποιος θα νικήσει; Ο γνώστης και ειδικός του παιχνιδιού, ή ένας απλός συναγωνιστής; Αφού τελειώσεις επιβράβευσε τον νικητή και σημείωσε τα τελικά στοιχεία. Πάρε το αναλόγιό σου και κρίνε το παιχνίδι σου. Καταμέτρησε τα υπέρ και κατά του επιτραπέζιου σου. Κλείσε αναθεωρώντας την εισαγωγή σου. Ήρθε η ώρα να κλείσεις το μπαούλο του θησαυρού σου και να το προσφέρεις στους υπολοίπους αιμοδιψείς. Το θέμα της κατασκευής έχει φτάσει στο τέλος του. Συνειδητοποίησες πως δεν ήταν και τίποτα.. Απλά θάρρος, επιμονή, όρεξη και συγκέντρωση. ( ΘΕΟΣ ).

Παναγιώτης Πατρούλιας

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα