Περίεργο συναίσθημα ο έρωτας…

Περίεργο συναίσθημα ο έρωτας

Περίεργο συναίσθημα ο έρωτας, από την μια στιγμή στην άλλη μπορεί να σου αλλάξει όλη την διάθεση. Χρειάζεται χρόνος για να βεβαιωθούμε πως όντως είμαστε ερωτευμένοι κι δεν είναι απλά ένας ενθουσιασμός ή μια παρόρμηση της στιγμής. Ένας άνθρωπος ελάχιστες φορές στην διάρκεια της ζωής του νιώθει αυτό το συναίσθημα.

Όταν ερωτευτούμε όμως τι γίνεται; Αλλάζουν τα πάντα με έναν μαγικό τρόπο χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Είναι σαν να έχουμε κάποιον να μας γεμίζει τις μπαταρίες κι να μας δίνει εκρήξεις δύναμης, έτσι ώστε να δείξουμε στον άλλον πόσα είμαστε ικανοί να κάνουμε για αυτόν. Είμαστε ικανοί να κάνουμε τα πάντα για τον άνθρωπο που θέλουμε. Δεν μας νοιάζει τίποτα άλλο παρά μόνο αυτό το άτομο. Κάθε προτεραιότητα μας έχει το όνομα του. Κάθε σκέψη μας γυρίζει γύρω του. Είναι σαν να μην υπάρχει τίποτα άλλο παρά μόνο αυτός ο άνθρωπος για εμάς, παρόλο που μπορεί αυτή η φάση της ζωής μας να είναι η πιο δύσκολη. Για αυτό λένε ότι ο έρωτας έχει την δύναμη να φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή μας. Δεν υπάρχει άλλο συναίσθημα που να μπορεί να μας αλλάξει τόσο ξαφνικά αλλά ταυτόχρονα μέσα σε λίγες μόνο στιγμές να μας γυρίσει ξανά στο μηδέν.

Κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός κι μοναδικός για ένα ζευγάρι μάτια. Δεν μας κάνει ξεχωριστούς μόνο η εξωτερική μας εμφάνιση, αλλά ο χαρακτήρας μας κι ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τους απέναντι μας. Ερωτευόμαστε τον άλλον στο σύνολο του. Κι όταν γίνει αυτό, τότε αρχίζει το μυστήριο του έρωτα. Αρχίζεις να σκέφτεσαι για δύο και να κάνεις πλάνα – σενάρια στο μυαλό σου για εσάς. Άλλοτε βόλτες στη πόλη ή κάπου ψηλά να βλέπετε την θέα. Να σχεδιάζεις ταξίδια μόνο για εσάς, να θες να περνάς χρόνο μαζί του ρίχνοντας αυλαία σε όλα τα θέματα κι καταστάσεις της καθημερινότητας. Ακόμα κι το πιο απλό να κάνετε μαζί, αμέσως φαίνεται κάτι πολύ μεγάλο. Ερωτευόμαστε ακόμα κι τις στιγμές που ζούμε μαζί όσο μικρές ή κι μεγάλες εάν είναι. Είναι κάποια μικρά πράγματα της καθημερινότητας που θες να τα μοιραστείς με τον άνθρωπό σου και να δεθείτε ακόμα περισσότερο.

Μπορεί για κάποιο λόγο να μην είσαι συνέχεια στην αγκαλιά του κι να μην μπορείς να τον αγγίζεις. Είναι δύσκολο πράγμα να μην έχεις τον άλλο εκείνη ακριβώς την στιγμή που τον έχεις ανάγκη. Όμως δεν είναι εφικτό να γίνονται όλα όπως εμείς τα θέλουμε κι τα υπολογίζουμε. Για μια αγκαλιά όμως μπορούμε να κάνουμε τα πάντα, εάν εκείνη την στιγμή το χρειαζόμαστε στο έπακρον.

Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά, όπως το ενδεχόμενο ο απέναντι μας να μην αισθάνεται το ίδιο με εμάς. Τότε είναι που ο έρωτας σου δείχνει το άλλο του πρόσωπο. Αυτή την πλευρά που σε κάνει να σκεφτείς πως μάλλον το άτομο που είσαι ερωτευμένος δεν είναι το κατάλληλο για εσένα. Σε καμία περίπτωση δε αφήνουμε αυτό τη την πλευρά να μας επηρεάσει. Συνεχίζουμε παρακάτω κι θα έρθει ο επόμενος που θα μας κάνει να νιώσουμε ξανά αυτό το συναίσθημα.

Το να είσαι ερωτευμένος στο τέλος κάθε μέρας αφήνει μια γλυκόξινη γεύση, περισσότερο ή λιγότερο από κάτι δεν έχει σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι να ερωτευόμαστε κι να το δείχνουμε στον άλλο με κάθε ευκαιρία.

Ασπασία Μαντζουρογιάννη

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα