Παιχνίδι ή Πραγματικότητα

Παιχνίδι ή Πραγματικότητα

Πρωινό ξύπνημα, μια καινούρια μέρα ξεκινά. Η ενέργεια μου έχει αναπληρωθεί πλήρως.  Η αγωνία για το ταμπλό που θα μου έχει σχηματίσει η θεά τύχη , έχει βαρέσει κόκκινο. Εξοπλίζομαι όσο καλύτερα μπορώ. Άλλωστε η σωστή προετοιμασία είναι το μυστικό της επιτυχίας.

Είμαι έτοιμος για τον προορισμό μου. Οι επιλογές μετακίνησης αρκετές. Να πάω με τα πόδια ώστε να γλιτώσω χρήματα και να εξασκηθώ παράλληλα , να πάρω ένα όχημα ώστε να γλιτώσω πολύτιμο χρόνο αλλά με μεγάλο κόστος ή μήπως με μικρό κόστος να πάρω ένα λεωφορείο και να αργήσω λίγο; Σκεπτόμενος τον ανταγωνισμό στη δουλειά, επιλέγω να φτάσω πρώτος πληρώνοντας κάτι παραπάνω. Η απώλεια όμως χρηματικού αποθέματος τόσο νωρίς με προβληματίζει…

Στον πίνακα ανακοινώσεων έχει ήδη αναρτηθεί η σημερινή αποστολή. Υπάρχουν 3 στόχοι για το μέγιστο κέρδος. Οι ανταγωνιστές μου ακόμα δεν έχουν φτάσει. Έχω χρόνο να σκεφτώ την επόμενη μου κίνηση. Για την ολοκλήρωση της αποστολής χρειάζονται πόροι τους οποίους δε διαθέτω. Συλλογιζόμενος την κίνηση μου βλέπω να καταφθάνουν και οι υπόλοιποι. Διαβάζουν και αυτοί την αποστολή και εξετάζουν την επόμενη τους κίνηση.

Με τον χρόνο να με πιέζει ολοένα και περισσότερο καταλήγω σε 2 αποφάσεις στρατηγικής σημασίας. Καταρχήν θα εμποδίσουμε την πρόοδο του ανταγωνισμού και στη συνέχεια θα παίξουμε το χαρτί της μπλόφας και διπλωματίας!

Το σχέδιο μπαίνει σε εφαρμογή. Με μια ύπουλη κίνηση ο ανταγωνισμός θα μειωθεί κατά 1 σε αριθμό. Ένα ψεύτικο μήνυμα σε ένα χαρτάκι ήταν αρκετό για να χάσει πολύτιμο χρόνο ο αντίπαλος. Το να χάσεις την σειρά σου σε αυτόν τον αγώνα επιβίωσης δεν είναι και ότι καλύτερο. Απομένουν 2 ακόμα αντίπαλοι, ήρθε η ώρα  για την μεγάλη μου ζαριά..

Το ακουστικό είναι στα χέρια μου. Στην άλλη γραμμή είναι ο τραπεζίτης. Θα είναι αρκετά καλή η προσφορά μου ή θα καταλάβει την μπλόφα μου; Μετά από προσεγμένη προσέγγιση η συμφωνία είναι έτοιμη να κλείσει. Θα ρισκάρω να τα δώσω όλα η θα παίξω εκ του ασφαλούς;

Τελικά ο τραπεζίτης υπέκυψε στην διπλωματική μου ικανότητα και οι ανταγωνιστές μου αιφνιδιάστηκαν από την ταχύτατη δράση μου , κατά την διάρκεια της ημέρας. Είμαι ο αδιαμφισβήτητος νικητής της ημέρας και ήρθε η ώρα να εισπράξω την ανταμοιβή μου!

Ώρα να μαζέψω τα κομμάτια μου και να πάω σπίτι να ξεκουραστώ. Αύριο είναι μια καινούρια μέρα , με νέα αποστολή και πιο δύσκολο ανταγωνισμό μετά και το σημερινό μου θρίαμβο…

Οι μάχες που δίνουμε στην καθημερινότητα για να ξεχωρίσουμε δεν έχουν μεγάλη διαφορά με το στήσιμο ενός επιτραπεζίου παιχνιδιού. Πρέπει να πάρουμε κάθε φορά την σωστή απόφαση , να προετοιμαστούμε κατάλληλα , να παίξουμε ομαδικά ή ατομικά και πάνω από όλα να θέλουμε να κερδίζουμε τις δοκιμασίες της ζωής.

Παίξτε λοιπόν τα παιχνίδια που σας αρέσουν και διασκεδάστε. Κατά βάθος κάνετε μια πολύ καλή εξάσκηση για την πραγματική ζωή. Προσοχή όμως. Υπάρχει μια σημαντική διαφορά. Μπορείς να ξεκινήσεις ένα παιχνίδι από την αρχή όσες φορές και αν χάσεις. Στη πραγματική ζωή όμως , δυστυχώς  δεν έχεις αυτό το πλεονέκτημα…

Βασίλης Πατρούλιας

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα