Ο Covid-19 ήρθε να «μολύνει» και τον αθλητισμό

Ο Covid19 ήρθε να μολύνει τον Αθλητισμό

Η πανδημία του Covid-19 ήρθε δυστυχώς να «μολύνει» και τον αθλητισμό, με τα νούμερα απωλειών που καταγράφονται στην βιομηχανία του αθλητισμού να είναι τεράστια.

Όπως αποκάλυψε η ισπανική εφημερίδα «Expansion», η αθλητική βιομηχανία θα υποστεί απώλειες ύψους 57 δισεκατομμυρίων ευρώ λόγω της πανδημίας Covid-19, με βάση τις εκτιμήσεις που παρουσίασε το «Two Circles», μια εταιρεία η οποία συνεργάζεται απευθείας με περισσότερους από 300 οργανισμούς παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων της Αγγλικής ποδοσφαιρικής λίγκας Premier League και του Γαλλικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Ligue 1, ενημερώνοντας τα δεδομένα του καθημερινά με βάση τις αλλαγές στο ημερολόγιο των διοργανώσεων.

Η εταιρεία εκτιμά ότι φέτος ο κύκλος εργασιών θα είναι 73,7 δισεκατομμύρια ευρώ, σε σχέση με την περσινή χρονιά του 2019 όπου ήταν στα 129 δισεκατομμύρια ευρώ.

Μάλιστα αυτό το νούμερο είναι σχεδόν το ήμισυ, αφού είχαν προβλεφθεί  135 δισεκατομμυρία πριν από το ξέσπασμα του κοροναϊού, οπότε μιλάγαμε για άυξηση γύρω στο 5%, κάτι που τελικά δεν θα γίνει.

Έτσι η πανδημία του κοροναϊού άλλαξε ριζικά αυτές τις προβλέψεις, με πτώση 43% σε σύγκριση με την περσινή χρονιά του 2019, ερχόμενη να «μολύνει» με την σειρά της και τον αθλητισμό.

Όσον αφορά τις χορηγίες, μέχρι στιγμής έχουν διακοπεί 120.000 προσφορές. Ορισμένοι χορηγοί θα δικαιούνται επιστροφή χρημάτων, αλλά οι ειδικοί λένε ότι τα περισσότερα συμβόλαια ενδέχεται να μην ορίζουν ξεκάθαρα τι πρέπει να συμβεί σε μια τέτοια κατάσταση.

Τελευταία μεγάλη διοργάνωση που αναβλήθηκε, ήταν ο  ημιμαραθώνιος του Βερολίνου, που είχε προγραμματιστεί για τις 27 Σεπτεμβρίου, αφού στη Γερμανία υπάρχει απαγόρευση εκδηλώσεων με περισσότερα από 5000 άτομα έως τις 24 Οκτωβρίου 2020.

Κώστας Αγοράκης

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα