Εξαγορά της Bethesda: Η αντεπίθεση της Microsoft!

Microsoft buys Bethesda

Τα μελλοντικά σχέδια της Microsoft και η απόκτηση και άλλων εταιρειών ανάπτυξης παιχνιδιών

Η Microsoft έφερε τα πάνω κάτω πριν λίγες μέρες και ταρακούνησε για τα καλά την gaming βιομηχανία όταν ανακοίνωσε την εξαγορά της Bethesda Software. Όπως φαίνεται η αλλαγή πλεύσης έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό, φέρνοντας ένα δεδομένα. Αυτό που προκάλεσε το μεγαλύτερο θόρυβο, ωστόσο λόγω και του ονόματος που κουβαλά, και των franchises που της ανήκουν, ήταν η εξαγορά της Bethesda,. Όπως δήλωσε ο Satya Nedella, Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft,  «Ίσως δούμε και άλλες εταιρείες να μας απασχολούν στο μέλλον και να κάνουμε κίνηση απόκτησής τους» .

US-LIFESTYLE-IT-MICROSOFT

Ένα από τα δυνατά όπλα της Microsoft ακούει στο όνομα Game Pass και σίγουρα αποτελεί ένα βαρύ χαρτί που ξέρει να το εκμεταλλεύεται σωστά. Η ανακοίνωση ότι κάθε νέος τίτλος που θα κυκλοφορήσει στο μέλλον από την Bethesda, θα γίνει διαθέσιμο από την πρώτη μέρα είναι ένα ισχυρό δέλεαρ για τους παίκτες. Ένα μεγάλο πλήγμα για την Microsoft ήταν η έλλειψη περιεχομένου που αντιμετωπίζει εδώ και αρκετά χρόνια. Μέσα από το CNET, ο Satya Nedella μίλησε για την απόκτηση της Bethesda. «Ο λόγος που έγινε αυτή η κίνηση ήταν η ανάγκη δημιουργίας περιεχομένου για τις υπηρεσίες μας. Δεν είναι εύκολο από τη μία μέρα στην άλλη να προχωρήσουμε στη δημιουργία ενός studio. Η Bethesda έχει στην κατοχή της πολλούς κορυφαίους τίτλους, ένα θετικό στοιχείο που μας δίνει την ευκαιρία να προσεγγίσουμε την κοινότητα των gamers».

satya-nadella-ED2

Η δήλωση του Satya Nedella

Ο Satya Nedella δηλώνει, «Δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο να δούμε και άλλες τέτοιες κινήσεις στο μέλλον από την Microsoft, να προχωρά δηλαδή στην απόκτηση και άλλων studios». Η Obsidian Entertainment, η Double Fine, η InXile, και η Ninja Theory αποτέλεσαν μια δυνατή τονωτική ένεση για το μέλλον. Το αν θα προχωρήσει σε εξαγορά μικρού ή μεγάλου studio στο μέγεθος της Bethesda Software κάνεις δεν το ξέρει για την ώρα. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά γύρω από τα επόμενα βήματα της Microsoft.

microsoft-studios-is-now-xbox-game-studios_g8p2

Ένα ακόμα studio από το οποίο περιμένει πολλά η Microsoft και έχει επενδύσει σε αυτό: The Initiative, με επικεφαλής τον Darrell Gallagher, πρώην CEO της Crystal Dynamics. Η ομάδα ανάπτυξης αποτελείται από μέλη με εμπειρία στο χώρο των video games. Στο παρελθόν έχουν δουλέψει σε Naughty Dog, Crystal Dynamics και Bungie και στόχος τους είναι η ανάπτυξη παιχνιδιών για το Xbox.

Διαβάστε επίσης: Τίτλοι τέλους για τον Internet Explorer

Microsoft: Η Bethesda ανήκει πλέον στα Xbox Gam

EicGX9jU0AQ75rb-1024x576

Είδηση βόμβα από τη Microsoft η οποία ανακοίνωσε πως εξαγόρασε την εταιρία Zenimax Media, τη μητρική εταιρία της Bethesda Softworks έναντι 7,5 δις δολάρια. Αυτό σημαίνει πως τα μεγαλύτερα franchices της Bethesda όπως τα Elder Scrolls, Fallout, Wolfenstein, DOOM, Dishonored, Prey και Quake ανήκουν πλέον στην Microsoft μαζί με τα studios τους.

Με αυτή την εξαγορά τα Xbox Game Studios μεγαλώνουν και από 15 γίνονται 23 ενώ οι τίτλοι της Bethesda θα ανήκουν στο πρόγραμμα του Xbox Game Pass για κονσόλες και PC. Ο νέος τίτλος που αναμένεται από την εταιρία, το Starfield θα ενταχθεί και αυτό στη βιβλιοθήκη του Xbox Game Pass την ημέρα κυκλοφορίας του.

Η εξαγορά περιλαμβάνει τα εξής studio: Bethesda Softworks, Bethesda Game Studios, id Software, ZeniMax Online Studios, Arkane, MachineGames, Tango Gameworks, Alpha Dog και Roundhouse Studios.

Αξίζει να αναφερθεί πως η Bethesda απασχολεί 2,300 υπαλλήλους οι οποίοι από σήμερα ανήκουν στο δυναμικό των Xbox Game Studios.

Πηγές:

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα