Νυμφόπετρα: Το απολιθωμένο σκηνικό που περιμένει να το «ανακαλύψεις»!

Νυμφόπετρα

Απο-δράσεις δίπλα από το σπίτι σου που θα σε εντυπωσιάσουν!

Τι θα έλεγες αν έπαιρνες ένα αεροπλάνο και «πεταγόσουν» μέχρι την Αγγλία για να δεις το Stonehenge; Καταλαβαίνω… λιγάκι δύσκολο, χρονοβόρο και κάπως «βαρύ» στην τσέπη…

This image has an empty alt attribute; its file name is 2021-09-08-20-31-25-960-840x840.jpg

Λοιπόν, τώρα που το σκέφτομαι, υπάρχει ένα παρόμοιο σκηνικό πολύ κοντά στη Θεσσαλονίκη που θα εντυπωσιάσει εσένα, αν ψάχνεις για απόδραση, τους φίλους σου ή την οικογένειά σου.

Οι φίλοι Θεσσαλονικείς έχουν δίπλα τους τη Νυμφόπετρα (στο βορειοδυτικό άκρο της λίμνης Βόλβης στο Νομό Θεσσαλονίκης) που έχει ανακηρυχτεί ως «μνημείο της φύσης».

Νυμφόπετρα: Ιστορία

Πρόκειται για μία σειρά πυριτικών βράχων, τόσο εντυπωσιακών που ζωντάνεψε την φαντασία των ντόπιων κατοίκων και δημιουργήθηκε ο θρύλος της «γαμήλιας πομπής». Σύμφωνα λοιπόν με τον θρύλο, οι βράχοι δεν είναι τίποτα άλλο από μία νύφη με τη συνοδεία των παρανύμφων προς την εκκλησία. Η νύφη λένε πως ήταν αχάριστη, γεμάτη πλεονεξία και πριν ξεκινήσει για την εκκλησία, άδειασε το σπίτι της μάνας της. Η οργή της μάνας ήταν τόσο μεγάλη που η κατάρα της μετέτρεψε σε πέτρες την κόρη μαζί με την πομπή της για αυτό και πολλοί αποκαλούν το μνημείο «Νυμφόπετρες», δηλαδή οι νύμφες που πέτρωσαν!

Το μέρος έχει αξιοποιηθεί με δρομάκια πλακόστρωτα, χώρους πρασίνου, κιόσκια, παγκάκια και σε περιμένει να το ανακαλύψεις!

Υπάρχει βέβαια και η επιστημονική άποψη αλλά εμείς θέλουμε να «κρατήσουμε» το θρύλο, έτσι, γιατί θα κάνει την επίσκεψή μας πιο μαγική με λίγη νεραϊδόσκονη!

Αλεπότρυπα: Το σπήλαιο που οδηγεί στον Κάτω Κόσμο…

Πώς θα πας στην Νυμφόπετρα;

Nymfopetres | Φυσικά Μνημεία

Πανεύκολο! Ένα μισαωράκι από Θεσσαλονίκη. Αν δεν θες να «ψάχνεσαι», βάζεις στο GPS Νυμφόπετρα και αυτό θα σε πάει σίγουρα στο χωριό. Αν δεν σε πάει στις Νυμφόπετρες, υπάρχει και ο παραδοσιακός τρόπος: Κατεβάζεις παράθυρο και ρωτάς τους ντόπιους! Ευκαιρία για κουβεντούλα και που ξέρεις; Μπορεί να ακούσεις κι άλλες εκδοχές του μύθου που θα σε εντυπωσιάσουν!

Ο βράχος «Δράκος» στην Κρήτη που προβλέπει τον καιρό!

Πότε να πας στην Νυμφόπετρα;

Νυμφόπετρα: Οι γεωλογικοί σχηματισμοί με τον μυστηριώδη μύθο - Newsbomb

Όποτε εσύ έχεις έντονη επιθυμία να ζήσεις από κοντά κάτι μαγικό!

Συμβουλή: Αν δεν έχει λιακάδα και βρέχει ή ακόμα καλύτερα έχει βροχή με ομίχλη τότε το τοπίο βγαίνει από παραμύθι με γκρίζες και ασημένιες αποχρώσεις που πραγματικά σε «μεταφέρει» σε μυστηριώδη εντυπωσιακά σκηνικά της Βόρειας Ευρώπης.

Το μόνο που σου απομένει είναι ένας καλός φακός (και οι κάμερες των κινητών μια χαρά είναι) για να απαθανατίσεις ένα μέρος που τελικά δεν χρειάζεται να πάρεις αεροπλάνο!!!

κατερινα ακριτιδου

Κατερίνα Ακριτίδου

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά μας μέσα για περισσότερα άρθρα και memes!

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα