Μπουχάρια και Νοχτάρια: Το Γκραν Κάνυον της Ελλάδας!

Μπουχάρια και Νοχτάρια

Γκραν Κάνυον, Καππαδοκία ή Βιετνάμ;

Μπουχάρια και Νοχτάρια

Αν ψάχνετε έναν συνδυασμό των τριών παραπάνω δεν χρειάζεται να ξοδευτείτε ούτε να βγάλετε διαβατήριο! Γιατί υπάρχει ένα μέρος μαγικό, μαντέψτε που…

Που βρίσκεται;

Μπουχάρια και Νοχτάρια

Μα φυσικά στην Ελλάδα μας! Γιατί είπαμε ότι το ανάγλυφο της Ελλάδας είναι ποικιλόμορφο και κάλλιστα θα μπορούσε η χώρα μας να χαρακτηριστεί ως μία μικρογραφία του κόσμου! Αυτό λοιπόν το μοναδικό μέρος που θα σας αφήσει «άφωνους», ακούει στο όνομα Μπουχάρια και Νοχτάρια και βρίσκεται στη περιοχή του Μικρόβαλτου, 40χλμ νότια της Κοζάνης (Δήμος Σερβίων-Βελβεντού).

Ένα μοναδικό γεωλογικό πάρκο με ιδιόμορφους βράχους που χωρίζονται στα: Μπουχάρια τα οποία μοιάζουν με καμινάδες και τα Νοχτάρια που μοιάζουν με πυραμίδες και κώνους!

Οι ονομασίες πολλές για αυτούς τους μυθικούς βράχους

Μπουχάρια και Νοχτάρια

Οι καμινάδες των δαιμόνων, οι κυρίες με τα ομπρελίνα, οι ακοίμητοι γίγαντες και οι νεράιδες! Για να είμαι ειλικρινής οι βράχοι που μοιάζουν με καμινάδες «μου φέρνουν» πολύ τις γνωστές καμινάδες του Gaudi στο La Casa Mila της Βαρκελώνης (κι άλλη παρομοίωση, sorry μου βγαίνουν αυθόρμητα).

Διαβάστε επίσης: Νυμφόπετρα: Το απολιθωμένο σκηνικό που περιμένει να το «ανακαλύψεις»!

Η Διαδρομή

Μπουχάρια και Νοχτάρια

Ένας τεράστιος φιδίσιος δρόμος (Σινικό τοίχος χωρίς το τοίχος) περιμένει τον επισκέπτη να ζήσει την περιπέτειά του, βγαλμένη από ταινία. Κάντε το «εικόνα», σαν να είστε στο δάσος του Βιετνάμ και να περνάτε μέσα από δέντρα γεμάτα φυλλωσιές που δημιουργούν σπηλιές, πάνω από ξύλινα μονοπάτια και γεφυρούλες. Υπάρχουν σημεία που ο επισκέπτης δεν βλέπει ουρανό και δίνεται η αίσθηση ότι περνάει από το ένα μέρος του κόσμου στο άλλο! Πώς σας ακούγεται; Η διαδρομή είναι αρκετή (περίπου δίωρο) και καταλήγει στο ναό της Αγίας Παρασκευής στη Βογγόπετρα! Μην τρομάζετε, δεν είναι δύσκολο, εξάλλου υπάρχουν και κιόσκια για μία μικρή στάση, ανάσα, κολατσιό, λίγο νεράκι.

Οι μοναδικοί βράχοι

Οι βράχοι δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από αυτούς της Καππαδοκίας όπως και το ανάγλυφό τους αλλά και οι χαράδρες είναι μία μικρή προσομοίωση του Γκραν Κάνυον! Σχεδόν οι περισσότεροι βράχοι μοιάζουν με κάτι! Αν δώσετε την απαραίτητη προσοχή και βάλετε τη φαντασία σας λιγάκι να «τρέξει..» θα δείτε από ιππότες μέχρι και δεινόσαυρους! Πρόκειται για φυσικές γεωμορφές από διάβρωση του εδάφους που πήρε όμως κάτι χιλιάδες χρόνια για να «δημιουργήσει» για άλλη μια φορά ο καλλιτέχνης που λέγεται φύση! Το γεωφυσικό αυτό φαινόμενο είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό και αναδείχτηκε τα τελευταία χρόνια.

Διαβάστε επίσης: Ο βράχος «Δράκος» στην Κρήτη που προβλέπει τον καιρό!

Τα Μπουχάρια και Νοχτάρια είναι ένας συνδυασμός βράχων και πυκνής βλάστησης (κυρίως βελανιδιάς) στους πρόποδες των Καμβουνίων και πραγματικά θα σας συναρπάσει!

Μπουχάρια: Μια μικρογραφία της Καππαδοκίας στην Κοζάνη - Fanpage

Αν ψάχνετε κάτι το πολύ ιδιαίτερο για το επόμενο τριήμερο και θέλετε να νιώσετε έστω και μία στιγμή ότι πρωταγωνιστείτε σε ταινία φύσης, ψάξτε να βρείτε κατάλυμα σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά μέρη της Ελλάδος!

κατερινα ακριτιδου

Κατερίνα Ακριτίδου

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά μας μέσα για περισσότερα άρθρα και memes!

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα