“Μη φοβηθείς να πάρεις το ρίσκο!” – iFlay

Θοδωρής Κυπράιος iFlay

Είναι δύσκολο τις σημερινές μέρες να ακολουθούμε τα οράματά μας. Ειδικότερα οι νέοι, οι οποίοι είναι πιο ενεργητικοί και προσπαθούν να βρουν εναλλακτικούς τρόπους, για να επιτύχουν τους στόχους τους. Συνηθισμένα προβλήματα που μας εμποδίζουν να επιτύχουμε την επίτευξη των στόχων, είναι οι οικονομικές δυσκολίες, οι ανισότητες στην κοινωνία, οι συγκυρίες και πολλά ακόμα. Αρκετοί έχουν την πεποίθηση πως πρέπει να ρισκάρουμε για να καταφέρουμε “κάτι”. Ο παρακάτω newcomer καλλιτέχνης συμφωνεί με αυτήν την πεποίθηση και παρά τις κακουχίες που ήρθε αντιμέτωπος, με περίσσεια θέληση και προσπάθεια διεκδικεί καθημερινά αυτό που του αναλογεί.


Θοδωρής Κυπραίος, ή αλλίως… iFlay! Γεννήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου του 2000 στο Μαρούσι και μεγάλωσε στο Περιστέρι.

Ο πατέρας του είναι ο λόγος που ασχολείται με την μουσική, στις εποχές των 80s και 90s ήταν DJ. Το Πάσχα του 2005, άρχισε να διαχειρίζεται ένα περίπτερο. Ένα απόγευμα λοιπόν του 2009 που βρισκόταν στο περίπτερο, είδε να κάνει online DJing σε ένα site. Του φάνηκε πολύ ενδιαφέρουσα αυτή η απασχόληση.

Έτσι, κάθισε και έψαξε στο παλιό του Laptop διάφορα προγράμματα μουσική, με αποτέλεσμα να βρει ένα και να ξεκινήσει το όνειρο του. Δεν ήξερε καθόλου να το χειρίζεται και από το 2009 μέχρι το 2011 προσπαθούσε να το μάθει. Όταν έμαθε τα βασικά, ξεκίνησα να πειραματίζεται με “EDM” (Electronic Dance Music) κομμάτια.

Το 2014 κυκλοφορεί το πρώτο του House κομμάτι με τίτλο “Beach Party“. Έκανε μεγάλο “μπαμ” αυτό το τραγούδι και του έδωσε παραπάνω κίνητρο απ’ όσο είχε τότε καταλάβει. Μέχρι το 2017, κυκλοφορεί διάφορα EDM τραγούδια και τότε αρχίζει να εισέρχεται μέσα του το “μικρόβιο” της Rap.

Ήταν επίσης η εποχή που ανακάλυψε και το καλλιτεχνικό του όνομα “iFlay“. Πολλοί τον ρώτησαν τι σημαίνει και πως το βρήκε. Κάποιοι το μάντεψαν σωστά, κάποιοι όχι. Στα αγγλικά το “flay” σημαίνει “γδέρνω“, θέλοντας -μεταφορικά- να περάσει το μήνυμα πως ό,τι κομμάτι, ή παραγωγή κάνει, την “ολοκληρώνει”!

Έπειτα στα τέλη του 2017 με αρχές του 2018, ξεκίνησε να κάνει Rap παραγωγές και να γράφει στίχους. Δεν είχε εξοπλισμό και ντρεπόταν να ακούει την φωνή του ηχογραφημένη. Πήρε ένα μικρόφωνο των λίγων ευρώ και έκανε καλύτερα την δουλειά του. Μέχρι τα τέλη του 2018 έγραφε στίχους και ηχογραφούσε διάφορα κομμάτια, κυρίως ερωτικά σύμφωνα με τις εμπειρίες του.

Πρώτη Δεκεμβρίου του 2018, μια ημερομηνία που δεν θα ξεχάσει ποτέ! Ημέρα κυκλοφορίας του Album του “Η Επιστροφή“. Περιέχει 9 κομμάτια και στο YouTube κανάλι του είναι διαθέσιμα τα πρώτα δύο. Είχε απήχηση από την αρχή που δεν περίμενε ποτέ. Για να “πει ευχαριστώ” κυκλοφορεί το “Πύλη Επιτυχίας” στις 9 Δεκεμβρίου. 

Συνεχίζει τον στόχο που οραματίστηκε εξαρχής και στις 7 Ιανουαρίου του 2019 κυκλοφορεί το “Πεινασμένος Λύκος“. Μόλις 8 μέρες μετά, κυκλοφορεί το Mini-Album “PROBLEMS“, το οποίο περιέχει 5 κομμάτια με κύριο μήνυμα, την αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων στην ζωή του.

Τότε ήρθε η στιγμή για το πρώτο του Video Clip. 15 Φεβρουαρίου του 2019, τραβηγμένο από κινητό με background το Πανεπιστήμιο, το “Θα τα καταφέρουμε“, το οποίο στο YouTube κανάλι του, βρίσκεται στην κορυφή αγγίζοντας τις 2500 προβολές. Το μήνυμα του τραγουδιού είναι να αφήσουμε πίσω τα προβλήματα που μας είναι βάρος, να πιαστούμε όλοι μαζί χέρι-χέρι και έτσι θα καταφέρουμε σε αυτό το χάος της κοινωνίας να λάμψουμε!

Δύο μήνες αργότερα κυκλοφορεί το “Ερωτεύτηκα” με Video Clip, αυτή τη φορά πιο δουλεμένο. Πρωταγωνίστρια η κοπέλα του και σκηνοθετημένο από τον κολλητό της, ένα κομμάτι που το αφιερώνει σε εκείνη. Οι κυκλοφορίες συνέχισαν και μέσα στο Καλοκαίρι. Δύο κομμάτια που αξίζουν να αναφερθούν, είναι η κυκλοφορία του “Playboy” στις 15 Ιουνίου, ένα κομμάτι “κλαμπάτο” με πολύ ιδιαίτερο ήχο, και το ερωτικό “Όνειρο” στις 14 Αυγούστου, στο οποίο συμμετέχει και η κοπέλα του.

Η στιγμή για το πρώτο Live φτάνει στις 21 Ιουνίου στο Περιστέρι. Όπως αναφέρει ο Θοδωρής ήταν απερίγραπτο το συναίσθημα που ένιωσε όταν αυτά τα 60 με 70 άτομα -που είχαν έρθει- φώναζαν το όνομά του! Στις 10 Σεπτεμβρίου κυκλοφορεί σε συνεργασία με τον Ceis ένα mainstream κομμάτι, το “Bonus Check” , το οποίο δεν έχει σχέση με το στυλ του, διότι προτιμάει να γράφει ερωτικά και αυτοβιογραφικά κομμάτια. αλλά από την άλλη του αρέσει να δοκιμάζει διαφορετικά πράγματα.

Στις 29 Σεπτεμβρίου γιορτάζει τα γενέθλια του με την κυκλοφορία του -μέχρι τώρα- καλύτερού του Album “APOLLO“. Το όνομα το εμπνεύστηκε από τον Θεό της Τέχνης και της Μουσικής, Απόλλωνα. Το Album περιέχει 7 κομμάτια με κυρίως αυτοβιογραφικά, αλλά και 2 ερωτικά κομμάτια. Πρώτη Μαρτίου του 2020 κυκλοφορεί ένα δυνατό κομμάτι τις “Μάσκες” που αναφέρεται στις “πισώπλατες μαχαιριές“. Τέλη του ίδιου μήνα, κυκλοφορεί το “Κρυφή Ελπίδα (ΦΑΔΕΡ)“, το οποίο μιλάει για τον πατέρα του, καθώς το εμπνεύστηκε από αυτόν και του το αφιερώνει.

Ύστερα από ενάμιση μήνα κυκλοφορεί το “Άγραφοι Νόμοι“, ένα κομμάτι με ακόμα ένα Video Clip, που αναφέρει στα κουπλέ, το πόσο χάλια είναι η κοινωνία κάθε μέρα, χρησιμοποιώντας τις ημέρες της εβδομάδας, καθώς στο ρεφρέν προσπαθεί να “ξυπνήσει” τον κόσμο, πείθοντάς τους πως υπάρχουν κάποιοι άγραφοι νόμοι που πρέπει να ακολουθούμε.

Τέλος, η πιο πρόσφατη κυκλοφορία του είναι η “Συγγνώμη” που αναφέρεται σε μία ερωτική σχέση δύο ατόμων, η οποία διατηρείται σε ένα λεπτό νήμα και κινδυνεύει να διαλυθεί! Φυσικά έχει έτοιμα πάρα πολλά κομμάτια ακόμα που θα κυκλοφορήσει στο μέλλον.

Πολλές απόψεις ακούστηκαν για την στροφή που έκανε το 2017 στην Rap σκηνή. Βέβαια εκείνος τους απαντάει με το δικό του ρητό…

Για να καταφέρεις κάτι στην ζωή σου πρέπει να παίρνεις ρίσκα, από τα λάθη μαθαίνεις και από τις επιτυχίες εισπράττεις κίνητρο!

Θοδωρής Κυπραίος- iFlay

IFLAY – ALBUMS LIVES

Το αγαπημένο τραγούδι του iFlay, καθώς και το καλύτερο του κατ’αυτόν. Το αφιερώνει στον πατέρα του, ο οποίος του παρέδωσε τη σκυτάλη στην μουσική και τους στόχους του!

Στίχοι: iFlay

Ηχογράφηση: iFlay

Mixing – Mastering: iFlay

Μουσική Παραγωγή: iFlay

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα