Legoland: Εκεί που χτίζονται τα παιδικά όνειρα!

Legoland

Αγαπημένοι μου ταξιδιώτες, αυτό το μήνα δεν θα ασχοληθούμε ακριβώς με προορισμό, αλλά με μια παιδική ανάμνηση ενός από τα πιο αγαπημένα παιχνίδια που μετατράπηκε σε πολλαπλούς προορισμούς. Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για τη Lego και τα πάρκα της, τα Legoland! Φύγαμε!

Legoland

Προϊστορία των Lego

Αρχικά προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι όλοι κατανοούμε το μεγαλείο των Legoland θα πούμε δύο λόγια για τη Lego. Τα δημοφιλή τουβλάκια δημιουργήθηκαν πρώτη φορά στη Δανία το 1916 από τον ξυλοκόπο Όλε Κίρκ Κρίστιανσεν, ο οποίος έφτιαχνε παιχνίδια για τα παιδιά του, με σκοπό να είναι ανθεκτικά και να εξυπηρετούν κάθε είδους διασκέδαση. Ευτυχώς που το ίδιο μότο έχει κρατήσει η εταιρεία μέχρι και τώρα, χωρίς να πέφτει ποτέ η ποιότητα.

Διαβάστε επίσης: Αβάνα Oh nah nah!

Πάρκα Legoland

Τώρα που γνωρίζουμε όλοι την προέλευση των Lego, σειρά έχουν τα πάρκα Legoland. Είναι θεματικά πάρκα βασισμένα στα μοναδικά τουβλάκια, με σκοπό το παιχνίδι και τις δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες. Το πρώτο πάρκο Legoland δημιουργήθηκε στη Δανία το 1968 και έπειτα από λίγα χρόνια ακολούθησαν και εκείνα στη Γερμανία και την Αγγλία. Σήμερα μπορείς να βρεις τη Legoland σε κάθε μέρος του κόσμου, όπως την Ιαπωνία, τη Μαλαισία και το Ντουμπάι.

Φυσικά δεν έχει σταματήσει την εξάπλωσή της, αφού υπάρχουν ακόμα αρκετά πάρκα υπό κατασκευή, που αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα 3 χρόνια. Τα μέρη στα οποία κατασκευάζονται είναι η Ν. Κορέα, η Σαγκάη, το Σίτσουαν και το Γκάρνταλαντ. Το τελευταίο πάρκο που ολοκληρώθηκε ήταν εκείνο που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη φέτος, στις 29 Μαΐου.

Η διαμονή στα πάρκα της Lego είναι όπως και της Disneyland. Υπάρχουν ξενοδοχεία με θέμα τo αντίστοιχο πάρκο στο οποίο βρίσκονται και διαθέτουν πολλές ανέσεις για τους επισκέπτες που έρχονται από μακριά.

Διαβάστε επίσης: Ρώμη: Η πόλη – μουσείο…

Ας δούμε τώρα μερικά fun facts σχετικά με τη Lego!

  • Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Lego, έχουν πουληθεί περίπου 327.000.000.000 τουβλάκια από το 1949 και τα παιδιά όλου του κόσμου παίζουν με αυτά 5.000.000.000 ώρες ετησίως.
  • Τα τουβλάκια που πωλούνται κάθε χρόνο είναι αρκετά για να καλύψουν τη γη 5 φορές.
  • Από τον αριθμό των μικρών τούβλων προκύπτει ότι σε κάθε άνθρωπο που ζει στη γη αντιστοιχούν περίπου 62 κομμάτια.
  • Οι φανατικοί λάτρεις των Lego λέγονται AFoLs (Adult Fans of Lego).
  • Υπάρχουν φεστιβάλ – όπως το Brickfest – και διαγωνισμοί αφιερωμένα αποκλειστικά στις κατασκευές τεραστίων διαστάσεων, όπως τρένα και πλοία.

Τα μελλοντικά σχέδια της Lego

Η Lego έχει να αντιμετωπίσει ανταγωνιστές με ψηφιακής μορφής gadgets και παιχνίδια, άρα οι προθέσεις της για το μέλλον είναι να διεισδύσει στον ψηφιακό χώρο, συνδυάζοντας το φυσικό με το ψηφιακό παιχνίδι, δίνοντας τη δυνατότητα στους fans της να δημιουργήσουν το προσωπικό τους τρισδιάστατο παιχνίδι και να παραγγείλουν τα κομμάτια του από την εταιρεία.

Άλλο ένα άρθρο έφτασε στο τέλος του, αγαπημένοι μου ταξιδιώτες. Ελπίζω να σας άρεσε η περιήγησή μας και να θυμηθήκατε όλες εκείνες τις ώρες που σίγουρα περάσατε, δημιουργώντας τα δικά σας παιχνίδια με οδηγό την φαντασία, χωρίς να πατήσατε κατά λάθος κανένα τουβλάκι!

Τα λέμε σύντομα!

Flotsa MEME

Μαρία Ταχτσή

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά μας μέσα για περισσότερα άρθρα και memes!

Rating: 5 out of 5.

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα