“Λίμνη του Θανάτου” : Μύθος τελικά ή όχι;

Λίμνη του Θανάτου: Ότι την ακουμπάει του “ρουφάει” τη ζωή – Δείτε συγκλονιστικές εικόνες που κόβουν την ανάσα!

Είναι σαν τις μαγεμένες λίμνες στα παραμύθια. Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι παραμύθι αλλά η αλήθεια!


Την ανακάλυψε ο φωτογράφος Nick Brandt όταν πλησίασε στις ακτές της λίμνης Νέϊτρον στην Τανζανία.


Το θέαμα είναι συγκλονιστικό και συνάμα ανεξήγητο! Κουφάρια από διάφορα ζώα – κυρίως πουλιά, μουμιοποιημένα σα να στάθηκαν για λίγο στα νερά της λίμνης και κάποιος να τους ρούφηξε από μέσα τους όλη την ζωή!


Η Λίμνη του Θανάτου


Τα νερά της λίμνης έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, τόσο που τα πάντα γύρω από την λίμνη είναι ξερά. Όλα τα έμβια όντα όταν την πλησιάζουν μετατρέπονται σε απολιθωμένα!


Η λίμνη αυτή είναι στην ουσία νεκρή. Οι θερμοκρασία του νερου φτάνει τους 60 βαθμούς κελσίου σύμφωνα με το επιστημονικό περιοδικό New Scientist.

  • 46702

Όχι, η λίμνη Natron στην Τανζανία δεν μετατρέπει σε απολιθώματα, τα έμβια όντα που θα την πλησιάζουν.

Πράγματι το νερό στη Λίμνη Natron μπορεί να φτάσει σε ph 10,5 ανάλογα με τις βροχοπτώσεις και είναι αρκετά καυστικό που μπορεί να κάψει το δέρμα ή τα μάτια των ζώων που δεν είναι προσαρμοσμένα. Η αλκαλικότητα του νερού προέρχεται από το ανθρακικό νάτριο και άλλα μέταλλα που καταλήγουν στη λίμνη από τους γύρω λόφους. Το ανθρακικό νάτριο συντηρεί (μουμιοποίηση) τα κουφάρια των ζώων που έτυχε να πεθάνουν στα νερά τις λίμνης, αλλά σε καμιά περίπτωση η λίμνη μπορεί να μετατρέψει σε απολιθώματα, τα έμβια όντα που θα την πλησιάζουν.

Διαβάστε Επίσης: Κοιλάδα του Θανάτου: Το μυστήριο των κινούμενων βράχων!

Η Λίμνη Natron είναι μια νεκρή λίμνη;

46707

Όμως η Λίμνη Natron δεν είναι μια νεκρή λίμνη. Παρά τη μεγάλη αλκαλικότητα του νερού, στη λίμνη Natron αναπαράγονται περίπου 2,5 εκατομμύρια μικρά φοινικόπτερα (Phoeniconaias minor) που τρέφονται με φύκη (σπιρουλίνα). Στη λίμνη επίσης ζουν δύο είδη ενδημικών ψαριών, Alcolapia latilabris και Αndalalani και ένα μη ενδημικό, Alcolapia alcalica. Ακόμη υπάρχουν πληθυσμοί μεγάλων φοινικόπτερων (Phoenicopterus ruber) και άλλων πουλιών.

Τι αναφέρει ο Nick Brandt

Ο φωτογράφος Nick Brandt, ανακάλυψε τα διατηρημένα από το ανθρακικό νάτριο, κουφάρια των πουλιών στις όχθες της λίμνης και τα έστησε ο ίδιος σαν να ήταν ζωντανά για να τα φωτογραφίσει. Στο βιβλίο του γράφει σχετικά με τις φωτογραφίες.


No one knows for certain exactly how they die, but … the water has an extremely high soda and salt content, so high that it would strip the ink off my Kodak film boxes within a few seconds.”

“I took these creatures as I found them on the shoreline, and then placed them in ‘living’ positions, bringing them back to ‘life,’ as it were,”

Nick Brandt

Μετάφραση


Κανείς δε ξέρει ακριβώς πως πέθαναν, αλλά το νερό έχει μια πολύ μεγάλη περιεκτικότητα σε ανθρακικό νάτριο και αλάτι, τόσο υψηλή που θα μπορούσε να διαλύσει το μελάνι από τις συσκευασίες των φιλμ μου σε λίγα δευτερόλεπτα.

Πήρα αυτά τα πλάσματα ακριβώς όπως τα βρήκα στην ακτή και τα τοποθέτησα σε θέσεις για να φαίνονται σαν ζωντανά, κατά κάποιο τρόπο, φέρνοντας τα πάλι στη ζωή.

Nick Brandt

Διαβάστε Επίσης: Απίστευτες δημιουργίες της μητέρας φύσης!

Ο ισχυρισμός πως τα έμβια όντα που θα ακουμπήσουν τα νερά της  λίμνης, μετατρέπονται σε απολιθώματα, καταρρίπτεται!

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά μας μέσα για περισσότερα άρθρα και memes!

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα