Αβάνα Oh nah nah!

Αβάνα

Αγαπημένοι μου ταξιδιώτες, σε αυτό το άρθρο θα ταξιδέψουμε σε έναν πολύ ξεχωριστό τόπο, την Αβάνα. Τώρα που καλοκαιριάζει σιγά – σιγά, η γνωριμία μας με έναν εξωτικό προορισμό είναι απαραίτητη, για να φτιάξει η διάθεσή μας και να προχωρήσουμε σε νέες περιπέτειες! Φυσικά όσα θα πούμε σε αυτό το άρθρο ισχύουν ανεξάρτητα από τα μέτρα του κορωνοϊού που εφαρμόζονται στα ταξίδια.

Ας ξεκινήσουμε!

Η Αβάνα είναι η πρωτεύουσα και το σπουδαιότερο οικονομικό, πολιτιστικό και πολιτισμικό κέντρο της Κούβας και ιδρύθηκε πριν από 506 (!) χρόνια. Επιπλέον θεωρείται ως η μεγαλύτερη πόλη της Καραϊβικής και είναι ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς της Λατινικής Αμερικής. Οι Habaneros – οι κάτοικοι της πόλης – είναι αρκετά αυθόρμητοι και λατρεύουν το ρούμι, τα party και τον χορό όπως και το φαγητό τους, δηλαδή spicy. Παρότι πλέον τείνει να εξαφανιστεί η αντίληψη ότι δεν μιλούν αγγλικά, καλό θα είναι να έχεις ένα λεξικό τσέπης στα ισπανικά, στην περίπτωση που θεωρήσεις δύσκολη την επικοινωνία.

Παρακάτω ακολουθούν μερικά από τα αξιοθέατα που αξίζει να δει κανείς στην σαγηνευτική Αβάνα

 • Το Μουσείο της Επανάστασης (¡Viva La Revolucion!)
 • Ο θρυλικός παραλιακός δρόμος Malecon
 • Το Εθνικό Καπιτώλιο της Κούβας
 • Το Θαλασσινό Φρούριο στην είσοδο του λιμανιού Los Tres Reyes Del Toro
 • Η Finca Vigia
 • Το Castillo De La Real Fuerza,
 • Το Μεγάλο Θέατρο της Αβάνας “Alicia Alonso”
 • Ο Καθεδρικός Ναός της Παρθένου Μαρίας της Σύλληψης (Catedral De La Virgen Maria De La Concepcion)
 • Το Paseo Del Prado
 • Η Plaza De La Catedral

Αφού μάθαμε μερικές πληροφορίες για την Αβάνα, ας συνεχίσουμε με πιο πρακτικά facts και tips για όσους επιθυμούν να την επισκεφθούν κάποια στιγμή

Διαβάστε επίσης: Ρώμη: Η πόλη – μουσείο…

Κλίμα

Το κλίμα της χαρακτηρίζεται ήπιο, με 22ο C τον χειμώνα και 28ο C το καλοκαίρι. Η θερμοκρασία σπάνια πέφτει κάτω από τους 10ο C. Κατά τον Οκτώβριο συμβαίνουν έντονες βροχοπτώσεις. Γενικά είναι ένας εύκολος προορισμός, αρκεί να έχετε ένα αδιάβροχο και λινά ρούχα ανά χείρας.

Διαφορά Ώρας

Η Κούβα έχει 7 ώρες διαφορά με την Ελλάδα, δηλαδή αν εδώ είναι 17:00, τότε εκεί θα είναι 10:00 της ίδιας ημέρας.

Νόμισμα

Η Κούβα έχει 2 επίσημα νομίσματα, το Πέσο Κούβας (CUP) και το Μετατρέψιμο Πέσο (CUC). Το CUP χρησιμοποιείται από τους ντόπιους για τις συναλλαγές τους και το CUC χρησιμοποιείται από τους ταξιδιώτες, αν και από τους ίδιους μπορεί να γίνουν δεκτά και τα ευρώ (€) και τα αμερικανικά δολάρια ($). Η ισοτιμία του CUP με το ευρώ είναι 1 CUP = 0,031€ και του CUC είναι 1 CUC = 0,8221€. Η ανταλλαγή νομισμάτων συνιστάται να γίνεται μόνο από αεροδρόμια και τράπεζες, για αποφυγή κάθε είδους εξαπάτησης.

Ταξιδιωτικά Έγγραφα

Τα έγγραφα που χρειάζεται κάποιος για να πραγματοποιήσει ένα ταξίδι στην πανέμορφη Κούβα είναι τα εξής:

 • Διαβατήριο με ισχύ τουλάχιστον 6 μήνες από την ημερομηνία εισόδου στην Κούβα,
 • Έκδοση visa από την Πρεσβεία της Κούβας, η οποία βρίσκεται στην Αθήνα και
 • Ασφάλιση για ιατροφαρμακευτική κάλυψη.

Φυσικά το μυστικό συστατικό για ένα ταξίδι είναι και η καλή διάθεση.

Επικοινωνία

Είναι πολύ εύκολη στα ξενοδοχεία και τα δημόσια τηλέφωνα, με χρήση κάρτας με προπληρωμένο χρόνο, όμως η σύνδεση στο διαδίκτυο μπορεί να είναι δυσκολότερη και σχετικά ακριβή. Ο κωδικός που βάζουμε πριν τον κωδικό της χώρας και τον αριθμό με τον οποίο θέλουμε να επικοινωνήσουμε είναι 119.

Υγεία

Το κομμάτι της υγείας στην Κούβα είναι αξιοσημείωτο, αφού διαθέτει ένα εξαιρετικό σύστημα υγείας, αν και δεν διαθέτει πλήρεις εξοπλισμένα φαρμακεία – γι’αυτό και ανέφερα παραπάνω την ασφάλιση για ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Φυσικά για κάθε περίπτωση όλα τα ξενοδοχεία διαθέτουν γιατρούς, έτοιμους να παράσχουν βοήθεια στους επισκέπτες. Επίσης η SERVIMED είναι ένας οργανισμός με κέντρα υγείας σε όλη την χώρα, τα οποία προτιμούνται από τους ταξιδιώτες.

Διαβάστε επίσης: Βουδαπέστη, Το μαργαριτάρι του Δούναβη

Χρήσιμα Tips

 1. Αν η διατροφή σου απέχει πολύ από εκείνη του μέσου Κουβανού, τότε καλύτερα να προσέξεις και να μην την αλλάξεις απότομα, για να μην «σοκάρεις» τον οργανισμό σου, απόλαυσε υπεύθυνα.
 2. Μην πιείς νερό απευθείας από τις βρύσες τους, καθώς ποιοτικά δεν είναι το ίδιο με ό,τι έχεις συνηθίσει, οπότε προτίμησε το εμφιαλωμένο. Για τον ίδιο λόγο απόφυγε και τα παγάκια στα ποτά σου.

Ελπίζω να βρήκατε ενδιαφέρον και χρήσιμο το άρθρο μου. Θα τα πούμε ξανά στον επόμενο μας προορισμό. Μέχρι τότε, να προσέχετε από πού πίνετε νερό και να γλεντάτε παθιασμένα, σαν τους Habaneros!

¡Adios! 

Μαρία Ταχτσή

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά μας μέσα για περισσότερα άρθρα και memes!

Rating: 5 out of 5.

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα