Η μαγεία των Χριστουγέννων!

Καλές γιορτές να έχουμε!
Song: We Wish You A Merry Christmas – Instrumental Christmas Music | Trumpet & Orchestra

Χριστούγεννα… Μια μόνο λέξη που όμως προκαλεί χιλιάδες συναισθήματα.


Πλησιάζει η πιο ζεστή και λαμπερή γιορτή του χρόνου. Άλλοι τα λατρεύουν και άλλοι τα απεχθάνονται… ή αγαπούν να τα μισούν. Εκείνα όμως καταφέρνουν με έναν μαγικό τρόπο να ζεστάνουν τις καρδιές όλων μας, να πασπαλίσουν τις μέρες μας με τη μαγική τους χρυσόσκονη και το παραμύθι ξεκινά..


Σπίτια, δρόμοι, πλατείες φοράνε τα γιορτινά τους για να τα υποδεχτούν… υπέροχα στολισμένα χριστουγεννιάτικα δέντρα, λαχταριστά γλυκά, λαμπάκια που αναβοσβήνουν παιχνιδιάρικα, κάνουν την ατμόσφαιρα μαγική κι εμείς γινόμαστε πάλι παιδιά και αφήνουμε την χαρά και την αγάπη να μας αγκαλιάσουν. Μοιράζουμε απλόχερα φιλιά, χάδια, χαμόγελα και χανόμαστε στις ζεστές αγκαλιές των αγαπημένων μας.


Δεν τα αγαπάμε όμως μόνο για τα έντονα συναισθήματα, χαράς, αγάπης και θαλπωρής που μας ξυπνάνε. Τα αγαπάμε κυρίως γιατί μας ανάβουν το φώς της ελπίδας… μας δείχνουν ότι ακόμα υπάρχει μέσα μας αυτή η μαγική σπίθα που όταν ήμασταν παιδιά μας έκανε να χαμογελάμε με την καρδιά μας και να ανακαλύπτουμε την ευτυχία στις στιγμές. Και αυτή η μαγική σπίθα μπορεί να ξαναγίνει φωτιά και η ευχή για κάτι καλύτερο να γίνει πραγματικότητα…. Άλλωστε είναι Χριστούγεννα κι οι ευχές πάντα πιάνουν.


Ας ανοίξουμε λοιπόν τις καρδιές μας και ας αφεθούμε στην μαγεία των Χριστουγέννων. Ας αφήσουμε τη λάμψη τους να φωτίσει κάθε σκοτεινή γωνιά της ζωής μας. Ας αφήσουμε την ευτυχία και την θαλπωρή των ημερών να ζεστάνει την ψυχή μας.


Και φέτος να μην ξεχάσουμε να κρατήσουμε λίγη από την μαγική τους αστερόσκονη… για να μας θυμίζει πως πρέπει όλο το χρόνο να αγαπάμε, να γελάμε, να δίνουμε, να γευόμαστε τις στιγμές, να κάνουμε τον εαυτό μας χαρούμενο… να ζούμε!!!

Να γεμίσουμε την κάθε μέρα μας με αγάπη, μαγεία, ελπίδα και ευτυχία και να γράψει ο κάθε ένας από εμάς το δικό του παραμύθι!

Σοφία Περάκη

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα