Η Eurovision έγινε ταινία από το Netflix και… «μιλάει» Ελληνικά

Eurovision Story

Το Netflix θα μας παρουσιάσει σύντομα μια ταινία με θέμα τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision και, μάλιστα, θα υπάρχει και ελληνική έκδοσή της.

Ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision είναι από τους μακροβιότερους και πιο δημοφιλείς μουσικούς θεσμούς αφού κάθε χρόνο συγκεντρώνει τα βλέμματα 180 εκατομμυρίων τηλεθεατών σε πάνω από 40 χώρες του κόσμου. 

Έτσι, λοιπόν, δεν άφησε ασυγκίνητο το Netflix, το οποίο πήρε τα δικαιώματα του μουσικού θεσμού από την Ευρωπαϊκή Ένωση Δημόσιων Ραδιοτηλεοράσεων (EBU) ώστε να κάνει μια ταινία με αυτόν ως θέμα.

Στις 26 Ιουνίου θα κυκλοφορήσει στην προαναφερθείσα πλατφόρμα η ταινία με τίτλο «Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga» με πρωταγωνιστές -μεταξύ άλλων- τον Γουίλ Φέρελ και τη Ρέιτσελ ΜακΆνταμς.

Η πλοκή και το καστ της ταινίας

Στην ταινία πρόκειται να παρακολουθήσαμε τις προσπάθειες μουσικών να φτάσουν από την Ισλανδία στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision και στην κορυφή της μουσικής Ευρώπης.

Υπενθυμίζεται ότι η Ισλανδία, παρότι λαμβάνει μέρος στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από το 1986, δεν έχει καταφέρει να κερδίσει ακόμα. Η υψηλότερη θέση της στην ιστορία του θεσμού είναι η 2η, την οποία έχει πάρει δύο φορές: το 1999 με τη Selma και το τραγούδι «All Out Of Luck» και το 2009 με τη Yohanna και το κομμάτι «Is It True?».

Στην ταινία, εκτός από τον Φέρελ και τη ΜακΆνταμς, πρωταγωνιστούν ο Πιρς Μπρόσναν, ο Νταν Στίβενς και η Ντέμι Λοβάτο ανάμεσα σε άλλους.

Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision 2018, που διεξήχθη στη Λισαβόνα.

Ωστόσο, θα υπάρξει και μεταγλωττισμένη έκδοση της ταινίας και στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα ακούσουμε -μεταξύ άλλων- τις φωνές των Γεράσιμου Σκιαδαρέση, Τάνιας Παλαιολόγου, Αντώνη Λουδάρου και Δημήτρη Μακαλιά.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας στα Ελληνικά

Πηγή

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα