Εν ώρα διδασκαλίας…

Κάποια στιγμή, εκεί που ΔΙΔ- άσκω (ξερνάς μετά), μου λέει ένας μαθητής:

– Κύριε το ΑΟΘ είναι ένα ”δεξιό” μάθημα

Παρακαλώ;;;

Γελάω λίγο μέσα μου εκείνη την στιγμή και συνεχίζω το μάθημα.

Σέρνοντας το κουφάρι μου στο σπίτι μέσα στον σκληρό χειμώνα έχοντας πουλήσει όλα τα σπιρτόκουτα μου, αναλογίζομαι αυτό που άκουσα.

Ρε πάτε καλα;

Τι ταμπέλες έχετε περάσει στα παιδιά μας;

Ρε νοσταλγοί του εμφυλίου και εσείς οι άλλοι που θεωρείται ότι οι αριστεροί είναι ”η μάστιγα της χώρας”, να σας δώσουμε ένα τερέν εμείς οι υπόλοιποι που ζούμε στον 21ο αιώνα και έχουμε δει και το επεισόδιο του ”Κωνσταντίνου και Ελένης” που κοροϊδεύει τις βεντέτες, να λύσετε εκεί τις διαφορές σας, να σας πετάξουμε και μερικά όπλα του paintball και να παίξετε όσο θέλετε.

Αν θέλετε να βοηθήσετε και την χώρα οικονομικά στήνουμε και ένα Hunger Games με όλους εσάς συμμετέχοντες να πάρει τα πάνω της και η τηλεόραση.

”Ολόκληρη η κοινωνική ιστορία δεν είναι τίποτε άλλο παρά η πάλη των τάξεων.”

Karl Marx

Μα πάνω απ’ όλα αφήστε τους νεότερους ήσυχους.

Εξήγησα βεβαίως του παιδιού ότι οι επιστήμες μελετούν τα φαινόμενα και βγάζουν συμπεράσματα και ότι ο καπιταλισμός είναι ένα από τα πολλά οικονομικά και όχι μόνο φαινόμενα που μελετά η οικονομική επιστήμη και όχι το μόνο (και μάλλον ταύτιζε τον καπιταλισμό με την οικονομική επιστήμη) και γενικότερα ξεμπερδεύτηκε.

Διαβάστε επίσης: Πως περνάς σε ένα παιδι κριτήρια;

Το θέμα ειναι αλλού

Μεταφέρουμε στους νεότερους ιδέες, σκέψεις και κυρίως απωθημένα πιο απαρχαιωμένα από τους Maiden (θα βγάλουν νέο Live album) και αναρωτιέσαι μετά που βρίσκεις έφηβους αναρχικούς και έφηβους φασίστες τον 21ο αιώνα να παίζουν μπουνιές μεταξύ τους. Παιδιά που κάλλιστα θα μπορούσαν να είναι επιστήμονες, επιχειρηματίες, γιατροί και αντί αυτού αναλώνονται εξαιτίας γονιών που τους έδερνε (ψυχοσωματικά) ο πατέρας τους όταν ήταν μικροί (κάποιοι έγιναν και πολιτικοί). 

“The surest way to corrupt a youth is to instruct him to hold in higher esteem those who think alike than those who think differently.”

Friedrich Nietzsche

Προφανώς και δεν μιλάω για τον πατέρα του παιδιού παραπάνω, γιατί το παραπάνω γεγονός είναι το κύμα που φτάνει στην όχθη, αλλού είναι η φουρτούνα (χαραμίζομαι). 

Αφήστε τα παιδιά ήσυχα

They call us problem child
We spend our lives on trial
We walk an endless mile
We are the youth gone wild”

Skidrow

Υ. Γ: Επίσης κυκλοφορεί το ''οι αστυνομικοί είναι δεξιοί'', ''οι μουσικοί είναι αριστεροί'' κ.λ.π.
By ΔΙΔ-άσκαλος 
Πηγή 

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα