Η Βασιλεία του El Reino: Η σειρά του Netflix από την Αργεντινή που θα σας καθηλώσει!

El Reino

Όποιος ψάχνει να δει μια συνδυαστική ιστορία με συνομωσίες, πολιτική διαπλοκή, εξιλαστήρια θύματα, άδικους διασυρμούς, απαγωγές, δολοφονίες και μία τυφλή δικαιοσύνη, τότε θα βάλει το «El Reino» άμεσα στη λίστα του.

Η σειρά είναι μεταφρασμένη στα αγγλικά ως «The Kingdom» και έρχεται από το Buenos Aires (Marcelo Pinyero και Miguel Cohan)

The Kingdom | Netflix Official Site

«Η Βασιλεία του El Reino» θυμώνει τον τηλεθεατή, τον θυμώνει πολύ όταν έρχεται στη θέση του απλού πολίτη που ξέρει την αλήθεια, που ξέρει την παρανομία, που ξέρει πολλά και δεν μπορεί να μιλήσει. Εξάλλου τα παραδείγματα είναι αρκετά και καθημερινά, τα παραδείγματα της «omerta». Όποιος γνωρίζει πεθαίνει! Κακό πράγμα να ξέρεις την αλήθεια και ακόμα πιο κακό να είσαι άθελα σου μάρτυρας σε γεγονότα και καταστάσεις που δεν θα έπρεπε να είσαι!

Το σύστημα. Αλυσίδα. Ο ένας πιέζει τον άλλον, μάρτυρες «εξαφανίζονται» και ο θυμός γίνεται μεγαλύτερος!

Διαβάστε επίσης: Το Παιχνίδι του Καλαμαριού: Η σειρά που έκλεψε τις εντυπώσεις!

Λίγα πράγματα για την υπόθεση

Όλα λοιπόν ξεκινάνε από την παρουσίαση δύο υποψηφίων, προέδρου και αντιπροέδρου για την κυβέρνηση της Αργεντινής, οι οποίοι αναδείχτηκαν από το πουθενά μέσα από ένα νέο κόμμα υπό την καθοδήγηση του καταπληκτικού Joaquin Furriel με τον ρόλο του Ρουμπέν Οσόριο που παίζει το σκακιστή και καθοδηγητή της υπόθεσης. Ετοιμόλογος, με επιχειρήματα, χειριστικός και αμείλικτος. Ο άνθρωπος του «κάνω τη δουλειά μου» με όποιο κόστος, όποιο μέσο.

Ο υποψήφιος αντιπρόεδρος είναι ο πάστορας μιας Ευαγγελικής κοινότητας με πολλή μεγάλη επιρροή και καθόλου τυχαία επιλογή του Οσόριο για τη θέση αυτή. Η κοινότητα με οδηγό το Χριστό (Χεσούς) μόνο χριστά δεν διοικείται… Ξέπλυμα χρήματος, μυστικές συμφωνίες, εκμετάλλευση ανθρώπων και πολλά άλλα…

Τη στιγμή λοιπόν που ανεβαίνουν στην αρένα πρόεδρος και αντιπρόεδρος υπό τις δοξασίες των φανατικών τους οπαδών, ο πρόεδρος δέχεται ένα φονικό χτύπημα και σωριάζεται νεκρός. Εκεί εμφανίζεται η Ρομπέρτα Κάνδια (Nancy Duplaa), μια γλυκύτατη εισαγγελέας που θέλει να κάνει «σωστά» τη δουλειά της αλλά τα «συμφέροντα» δεν την αφήνουν.

Nancy Dupláa, una actriz atravesada por la pasión y su rol en El Reino: "No  poder hablar de política y religión me pone muy nerviosa" - Ciudad Magazine

Στο προσκήνιο και ο Χούλιο Κλαμάνς (Chino Darin) δεξί χέρι του πάστορα που έχει εγκαταλείψει τον πατέρα του (αρχηγό της αντιπολίτευσης) με ιστορικό φυλάκισής του στο παρελθόν. Ο Χούλιο αρχίζει να ανακαλύπτει «επικίνδυνα» πράγματα για την «άγια οικογένεια» και προσπαθεί να σώσει αγαπημένα του πρόσωπα και φίλους.

Chino Darin, a fondo – Yo Catamarca

Ο Εμίλιο (Diego Pereti) που παίζει τον ρόλο του πάστορα με τόση αθωότητα έχει πείσει αρχικά τον περίγυρό του ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο του θεού και κυρίως τα μέλη της κοινότητας! Είναι ο ορισμός των πολλών εαυτών σε ένα σώμα. Δίπλα του η Έλενα (Mercedes Moran), η σύζυγός του και leader της αδελφότητας, μία προσωπικότητα με πολλά ερωτηματικά. Ο Peter Lanzani που υποδύεται τον Ταντέο, με μία απίστευτη ερμηνεία του «κεκέ», βρήκε αρχικά επίσης καταφύγιο στην «Εκκλησία του φωτός» και γίνεται βασικό «κλειδί» της ιστορίας.

Who Will Be Who In The Long-awaited Argentine Netflix Series? -

Ερμηνείες, μουσική, σκηνοθεσία…

Οι διάλογοι είναι τόσο όσο για να απορεί o τηλεθεατής κάθε φορά ποιος μπορεί να γνωρίζει και τί. Τα μυστικά «βγαίνουν» διαδοχικά στη φόρα, ο θεατής ψάχνει για δικαιοσύνη και δικαίωση. Η μουσική το ίδιο ανατριχιαστική με την ανατριχιαστική εξέλιξη των γεγονότων και σε κάθε στιγμή, η σωστή μουσική υπόκρουση. Οι ρόλοι καταιγιστικοί, πολλοί εναντίων λίγων. Λίγων αλλά δυνατών που δεν μπορείς εύκολα να παλέψεις. Εξιλαστήρια θύματα που εγκλωβίζονται στο μέσα τους και ψάχνουν για απαντήσεις που ίσως να μην πάρουν και δεν δώσουν ποτέ…

Η σκηνοθεσία κάνει focus στα πρόσωπα και σε αφήνει σιγά σιγά να τα ανακαλύψεις. Η υπόθεση εκτυλίσσεται μέσα από μικρά flashbacks χωρίς όμως να σου ανακοινώνει το πότε με τη γνωστή τεχνική πχ «τέσσερις μήνες πριν..». Ο θεατής καταλαβαίνει το πριν και το μετά από μόνος του.

Οι εξελίξεις απρόβλεπτες με κλιμάκωση και μέσα σε όλα αυτά που συμβαίνουν και στα «καλύτερα σπίτια» υπάρχει και κάτι το μεταφυσικό (η έκπληξη της σειράς) στο οποίο δεν θα αναφερθούμε, για να σας κεντρίσουμε το ενδιαφέρον.

Διαβάστε επίσης: Virgin River: Η πόλη δίπλα στο ποτάμι!

El Reino: Ένα δυνατό θρίλερ με τα όλα του που εξασφάλισε ήδη τη δεύτερη σεζόν για την πλατφόρμα του Netflix και όχι άδικα!

Η αλήθεια είναι ότι τον τηλεθεατή τον αφήνει σε αγωνιώδη αναμονή (στο 8ο και τελευταίο επεισόδιο του Α’ κύκλου). Εξάλλου είναι τόσο δυνατή που αποκλείεται να την ξεχάσει κανείς μέχρι τα επόμενα επεισόδια! Όποιος την ξεκινήσει θα είναι stand by…

Netflix's The Kingdom Ending, Explained: Was Remigio Murdered?

by κατερινα ακριτιδου (Netflixomania)

Κατερίνα Ακριτίδου (Για περισσότερες ταινίες δείτε εδώ!)

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά μας μέσα για περισσότερα άρθρα και memes!

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα