Έντουαρντ Μόρντεϊκ: Ο άνθρωπος με τα δύο πρόσωπα…

Edward Mordrake

Ποια είναι όμως η πραγματική ιστορία του Έντουαρντ και κατά πόσο ανταποκρίνεται ο μύθος στην πραγματικότητα;

Οι γενετικές διαταραχές μπορούν να ξεπεράσουν κάθε φαντασία. Υπάρχουν περιπτώσεις που προκαλούν θλίψη, άλλες που προκαλούν φρίκη κι άλλες που, απλά μοιάζει αδύνατο να τις συλλάβει ανθρώπινος νους.

Ποιος ήταν ο Έντουαρντ Μόρντεϊκ;

Μία τέτοια περίπτωση φαίνεται να ήταν κι αυτή του Έντουαρντ Μόρντεϊκ. Ο Έντουαρντ Μόρντεϊκ ήταν ένας Άγγλος ευγενής που έζησε τον 19ο αιώνα και που είχε ένα δεύτερο πρόσωπο στο πίσω μέρος του κεφαλιού του.

Σύμφωνα με την ιστορία το έξτρα πρόσωπο του δεν μπορούσε να φάει ή να μιλήσει, όμως μπορούσε να γελάει και να κλαίει. Ο ΄Εντουαρντ ικέτευε τους γιατρούς να του το αφαιρέσουν, καθώς υποστήριζε πως ο «διαβολικός του δίδυμος» του ψιθύριζε φριχτά πράγματα τα βράδια, όμως κανείς γιατρός δεν αναλάμβανε να πραγματοποιήσει μία τέτοια εγχείρηση.

Αυτοκτόνησε τελικά, σε ηλικία 23 ετών, με δηλητήριο, αφού δεν μπορούσε να συνεχίσει να ζει με ένα δεύτερο πρόσωπο στο πίσω μέρος του κεφαλιού του.

Διαβάστε επίσης: 20 περίεργες ασθένειες που δεν ήξερες ότι υπάρχουν!

Μύθος ή πραγματικότητα η ιστορία του;

Ποια είναι όμως η πραγματική ιστορία του Έντουαρντ και κατά πόσο ανταποκρίνεται ο μύθος στην πραγματικότητα; Η πραγματική του ιστορία λοιπόν, φαίνεται πως χάθηκε στο χρόνο. Ιατρικά η υπόθεση αυτή δεν καταγράφηκε πουθενά. Μάλιστα δεν υπάρχουν αποδείξεις για την γέννηση του, ή την υπόθεση του, ώστε να μπορεί να μελετηθεί από σύγχρονους ερευνητές.

Η ιστορία ξεκινάει πάντα με τον ίδιο τρόπο. Ο Έντουαρντ ήταν ο μοναδικός κληρονόμος σε μία από τις πιο γνωστές και μεγάλες οικογένειες της Βρετανίας. Ήταν έξυπνος και γοητευτικός, μορφωμένος με μουσικές γνώσεις, ένας νέος με χάρη και πλούτο. Λέγεται μάλιστα πως ήταν κι αρκετά γοητευτικός όταν κάποιος τον έβλεπε ανφάς, παρότι στο πίσω μέρος του κεφαλιού του υπήρχε ένα δεύτερο πρόσωπο, που χαρακτηρίζονταν «διαβολικό».

Λέγονταν πως το πρόσωπο αυτό μάλιστα λειτουργούσε ανεξάρτητα, έχοντας το δικό του… μυαλό. Πολλοί υποστήριζαν πως τα μάτια του παρακολουθούσαν τον κόσμο που βρισκόταν γύρω του και πως τα χείλη του κινούταν συνέχεια, χωρίς να παράγουν ήχους. Σύμφωνα με τον «μύθο» χαμογελούσε κάθε φορά που ο Έντουαρντ έκλαιγε λόγω της κατάστασης του. Παρότι κανείς δεν άκουσε ποτέ το πρόσωπο αυτό να μιλάει, ο Έντουαρντ ορκιζόταν πως συχνά τον κρατούσε ξύπνιο το βράδυ, ψιθυρίζοντας του λόγια μίσους.

Η ιστορία καταλήγει πάντα στο ίδιο σημείο, αυτό της αυτοκτονίας του Έντουαρντ στα 23. Το πως πέθανε, επίσης διαφέρει από ιστορία σε ιστορία. Άλλες υποστηρίζουν πως αυτοκτόνησε με δηλητήριο κι άλλες πως «φύτεψε» μια σφαίρα ανάμεσα στα μάτια του … διαβολικού του «alter ego».

Και στις δύο πάντως περιπτώσεις, ο Έντουαρντ αφήνει πίσω του ένα σημείωμα στο οποίο εκλιπαρεί πριν τον θάψουν να καταστρέψουν το δεύτερο πρόσωπο του, ώστε να «μην του επιτραπεί να συνεχίσει να τον βασανίζει και μέσα στον τάφο».

Διαβάστε επίσης: Ο μοναδικός άνθρωπος στον κόσμο που από νάνος έγινε γίγαντας!

Η ομοιότητα του Έντουαρντ και του Τσανγκ Τζου Πίνγκ

Chang Tzu Ping: WTF

Είναι όμως αληθινή η ιστορία του Έντουαρντ; Το σύγγραμα Anomolies and Curiosities of Medicine που εκδόθηκε το 1896, σε αρκετές του αναφορές, μιλάει για μία ιστορία που μοιάζει πολύ με αυτή του Έντουαρντ. Το ίδιο συμβαίνει και με αρκετά θεατρικά, αλλά και τραγούδια της εποχής. Παρόλαυτα, κανείς δεν πείθονταν πως η ιστορία ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αφού φαίνονταν να ξεπερνάει κάθε φαντασία. Αυτό άλλαξε στα τέλη της δεκαετία του ’70 όταν ανακαλύφθηκε στην Κίνα ο Τσανγκ Τζου Πίνγκ.

Ο 40χρονος τότε Τσανγκ είχε γεννηθεί με ένα δεύτερο πρόσωπο, στο πίσω μέρος του κεφαλιού του, που είχε στόμα (με γλώσσα και δόντια), μέτωπο, καθώς κι άλλα χαρακτηριστικά ενός προσώπου. Τα χείλη του δεύτερου προσώπου κινούνταν ανεξάρτητα, αλλά το στόμα ακολουθούσε τις κινήσεις που έκανε το πραγματικό πρόσωπο του Τσανγκ.

Λίγο καιρό αφού ανακαλύφθηκε, μεταφέρθηκε στην Αμερική όπου υποβλήθηκε σε χειρουργείο και του αφαιρέθηκε το δεύτερο πρόσωπο. Η περίπτωση του έγινε μάλιστα παγκόσμια γνωστή μέσα από μία τηλεοπτική εκπομπή που ονομαζόταν «αυτό είναι απίθανο».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Δεν αποκλείεται λοιπόν η περίπτωση του Έντουαρντ να ήταν σχεδόν όμοια με αυτή του Τσάνγκ, σε μία όμως διαφορετική εποχή, όπου η επιστήμη δεν μπορούσε να τον βοηθήσει.

Πηγή

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά μας μέσα για περισσότερα άρθρα και memes!

Rating: 5 out of 5.

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα