10 εντυπωσιακά φυσικά φαινόμενα που δεν γνώριζες ότι υπάρχουν!

Φυσικά Φαινόμενα που συναρπάζουν!

10 μοναδικά φυσικά φαινόμενα

Για κάποιο περίεργο λόγο, η πλειοψηφία των ανθρώπων παίρνει πολλά από τα φυσικά φαινόμενα ως δεδομένα. Σε όλους αρέσει να βλέπουν τον ήλιο που ανατέλλει από την κορυφή ενός βουνού ή να ξαπλώνει στο γρασίδι και να βλέπει τα σύννεφα και τα σχήματα που παίρνουν.

Όμως, πολλά από τα φαινόμενα που συμβαίνουν στον κόσμο περνάνε απαρατήρητα. Μερικές φορές η επιστήμη μπορεί να εξηγήσει το τι συμβαίνει στον κόσμο ενώ κάποιες άλλες φορές όχι. Δες παρακάτω 10 φυσικά φαινόμενα τα οποία πρέπει να δούμε με τα ίδια μας τα μάτια για να πιστέψουμε ότι υπάρχουν.

1. Ηφαιστειακές αστραπές

volcanic lightning

Οι ηφαιστειακές αστραπές είναι ένας συνδυασμός μιας καταιγίδας με κεραυνούς και μιας ηφαιστειακής έκρηξης που συμβαίνουν στον ίδιο χώρο την ίδια ακριβώς στιγμή. Τα δύο αυτά φυσικά φαινόμενα συνδυάζονται σε μια απίστευτα μεγάλη δύναμη που έχει υπολογιστεί.

Διαβάστε επίσης: Πως θα ήταν η γη χωρίς τη σελήνη;

2. Το φαινόμενο Brinicle

brinicles

Όταν η επιφάνεια του ωκεανού παγώνει, όπως γίνεται στο Βόρειο και Νότιο Πόλο, αυλάκια παγωμένου θαλασσινού νερού πιέζονται προς τα κάτω, προς το βάθος του ωκεανού. Αυτά τα αυλάκια συγκεντρώνονται κάτω από τον πάγο και δημιουργούν τα λεγόμενα brinicles.

3. Penitentes

penitentes

Το φαινόμενο penitentes έχει επίσης σχέση με σχηματισμούς πάγου, αλλά μπορείς να το συναντήσεις ψηλά στα βουνά και μακριά από το νερό. Αυτά τα χωράφια πάγου δημιουργούν γιγάντια καρφιά που φτάνουν μέχρι τον ουρανό και σε μερικές περιπτώσεις τα κομμάτια του πάγου φτάνουν μέχρι και τα 4 μέτρα σε ύψος.

Διαβάστε επίσης: Τι είναι το φαινόμενο «Φάτα Μοργκάνα»;

4. Σύννεφο supercell

supercell

Το σύννεφο supercell δημιουργεί πολλούς ανεμοστρόβιλους κάτω από το κέντρο τους. Αυτές οι καταιγίδες εξαφανίζουν τα πάντα στο πέρασμα τους και αλλάζουν το πρόσωπο του κόσμου όπως το γνωρίζουμε. Είναι από τις πιο επικίνδυνες καταιγίδες στον κόσμο.

Διαβάστε επίσης: Κοιλάδα του Θανάτου: Το μυστήριο των κινούμενων βράχων!

5. Ουράνιο τόξο της φωτιάς

fire rainbow

Το ουράνιο τόξο της φωτιάς (fire rainbow) εμφανίζεται όταν ο ήλιος βρίσκεται σε υψόμετρο 58 μοιρών ακριβώς και τα σύννεφα ψηλά στον ουρανό. Το ουράνιο τόξο θα φαίνεται σαν να έχει πάρει φωτιά.

6. Παρήλιον

sun dogs

Το φαινόμενο παρήλιον πρόκειται για κρυστάλλους πάγου στην ατμόσφαιρα που αντανακλούν το φως από πάνω. Το φως που διαθλάται δημιουργεί φωτοστέφανα τα οποία φτάνουν από τον ουρανό μέχρι και το έδαφος.

Διαβάστε επίσης: Μπλε ήλιος και κίτρινος ουρανός από την αμμοθύελλα στο Πεκίνο

7. Νεροδίνες

nerodines

Οι νεροδίνες είναι αυτό ακριβώς που καταλαβαίνεις, γιγάντιοι ανεμοστρόβιλοι που σχηματίζονται πάνω από το νερό. Η δύναμη του αέρα ρουφάει το νερό μέσα στον ανεμοστρόβιλο με αποτέλεσμα ο ανεμοστρόβιλος να είναι κυρίως φτιαγμένος από νερό και να έχει ένα μυστήριο μπλε χρώμα.

8. Χιονοκύλινδρος (Snow donut)

snow donut

Οι χιονοκύλινδροι (snow donuts) είναι απλά πολύ περίεργοι. Αυτές οι μάζες από χιόνι αποκτούν αυτό το σπάνιο σχήμα στην κατάλληλη θερμοκρασία. Η βαρύτητα ή ο αέρας μπορεί να προκαλέσει τη δημιουργία τέτοιων φαινομένων φτάνοντας σε ύψος ακόμη και τα 66 εκατοστά.

Διαβάστε επίσης: Τα «τέρατα χιονιού» της Ιαπωνίας

9. Στήλες βασάλτη (Columnar Basalt)

columnar basalt

Οι στήλες βασάλτη (columnar basalt) είναι προφανώς στήλες που έχουν σχηματιστεί από βασάλτη. Από μόνο του δεν είναι ένα εντυπωσιακό φαινόμενο αλλά όταν οι στήλες αυτές σχηματίζουν μια κερήθρα, έχεις ένα μοναδικό θέαμα. Μπορείς να δεις αυτούς τους σχηματισμούς σε όλο τον κόσμο.

10. Παγωμένα λουλούδια (Frost flowers)

frost flowers

Τα παγωμένα λουλούδια δεν είναι τίποτα άλλο παρά ο πάγος ενός κρύου πρωινού. Τα σχήματα δημιουργούνται από σωματίδια πάγου κοντά στη βάση διαφόρων φυτών. Όταν η θερμοκρασία κατεβαίνει κάτω από το μηδέν έξω αλλά υπάρχει ακόμη ζέστη μέσα στο λουλούδι σχηματίζονται αυτά τα λουλούδια.

Πηγή

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά μας μέσα για περισσότερα άρθρα και memes!

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα