Άνθρωποι είμαστε… Ανθρωπιά υπάρχει;

Ανθρωπιά

Η γη είναι ένας πλανήτης δισεκατομμυρίων ετών. Αν μοιράζαμε αναλογικά την ηλικία της γης σε 1 έτος, τότε ο άνθρωπος θα κατείχε θέση στα 5 τελευταία λεπτά του χρόνου.

Διαβαστε περισσοτερα

Πόση ώρα επιτρέπεται στα παιδιά να περνούν μπροστά σε μία οθόνη;

Οθόνη και παιδιά

Ο οθονικός χρόνος που περνά ένα παιδί -αλλά και εμείς- χρησιμοποιώντας μια ηλεκτρονική συσκευή που διαθέτει οθόνη όπως τηλεόραση, υπολογιστή/ tablet, κινητό τηλέφωνο ή βιντεοπαιχνίδια, ολοένα και αυξάνεται και περιορίζει συχνά την ευκαιρία να δραστηριοποιηθούμε, να κοινωνικοποιηθούμε ή να περάσουμε χρόνο σε εξωτερικούς χώρους.

Διαβαστε περισσοτερα

Ισλανδία: Το πετυχημένο πείραμα της τετραήμερης εργασίας!

Ισλανδία

Για 4 συνεχόμενα έτη, από το 2015 έως το 2019, περίπου 2.500 Ισλανδοί συμμετείχαν σε ένα από τα μεγαλύτερα πειράματα σχετικά με την εργασία. Το ζητούμενο ήταν να διαπιστωθεί αν λιγότερες μέρες εργασίας μέσα στην εβδομάδα θα επηρέαζαν την παραγωγικότητα. Η ανάλυση των δεδομένων ολοκληρώθηκε και η Ισλανδία ανακοίνωσε τα αποτελέσματα στον κόσμο, με το πείραμα να αποτελεί μία μεγάλη επιτυχία.

Διαβαστε περισσοτερα

Μύθοι και ανησυχίες για την αιμοδοσία!

Αιμοδοσία

Η ιδέα του να προσφέρει κανείς αίμα (αιμοδοσία) μπορεί να δημιουργεί το αίσθημα του φόβου, όμως δεν χρειάζεται να ανησυχούμε, αφού το άκρως εξειδικευμένο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό φροντίζει ώστε αυτή η διαδικασία να είναι όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη.

Διαβαστε περισσοτερα

Ημέρα της Μητέρας: Ο εορτασμός της ανιδιοτελούς αγάπης

Γιορτή της Μητέρας

Πηγή της ζωής και της πρώτης πνοής. Ζεστή αγκαλιά μέρα – νύχτα. Το χάδι της, οι συμβουλές της είναι αξία ζωής, κίνητρο έμπνευσης στις δύσκολες αλλά και στις χαρούμενες στιγμές μας. Η παρουσία της ή η απουσία της καθορίζει κάθε ανθρώπινη ύπαρξη.

Διαβαστε περισσοτερα

ΠΙΤΣΟΣ: Έσβησαν οι μηχανές στο εργοστάσιο μετά από 150 χρόνια…

ΠΙΤΣΟΣ

Η επιθυμία μας να σας ικανοποιούμε παίρνει υπόσταση και γεννά την εταιρεία μας, ΠΙΤΣΟΣ Α.Ε. από την ομώνυμη οικογένεια, με σκοπό την παραγωγή μικρών οικιακών συσκευών και συσκευών πετρελαίου. Ένα όνειρο ζωής, μια επιθυμία που γίνεται ευχαρίστησή μας.

Διαβαστε περισσοτερα

Εσείς είστε ευγενικοί όταν παραγγέλνετε καφέ;

καφες ευγενεια

Συνήθως, συμβαίνει εκείνα τα πρωινά που έχουμε αργήσει στη δουλειά ή που απλώς έχουμε σηκωθεί κακόκεφοι. Μπαίνουμε μέσα σε ένα καφέ για να πάρουμε τον άκρως απαραίτητο πρώτο καφέ της ημέρας και δε λέμε ούτε «καλημέρα» στον άνθρωπο που βρίσκεται πίσω από το μπαρ.

Διαβαστε περισσοτερα

Ψάχνεις δουλειά;

Ψαχνεις δουλεια

”Θέλουμε έναν άνθρωπο να δεθεί με την ομάδα”
”Θέλουμε κάποιον να έχει στόχους”
”Όσο περισσότερα αναλαμβάνεις, θα αυξάνεται αναλόγως και ο μισθός σου”
”Θα πάρεις όσα δικαιούσαι από τον νόμο”

Διαβαστε περισσοτερα

Θα σου κολλήσουν ρετσινιά…

Ρετσινιά, στίγμα, πες το όπως θες, είναι η στοχοποίηση ατόμων, ή κοινωνικών ομάδων και ανάδειξη τους σε κοινωνικούς απόκληρους.

Διαβαστε περισσοτερα

Πως περνάς σε ένα παιδι κριτήρια;

Αν του επιβάλλεις μηχανισμούς θα επαναστατήσει. Αυτό που του λείπει είναι τα κριτήρια για να φιλτράρει όσο το δυνατόν ”καλύτερα΄΄τις αποφάσεις που παίρνει.

Διαβαστε περισσοτερα