Το «σύνδρομο της άδειας φωλιάς»

Το σύνδρομο της άδειας φωλιάς

Το σύνδρομο της “άδειας φωλιάς” είναι ένα φαινόμενο κατά το οποίο οι γονείς νιώθουν συναισθήματα θλίψης και απώλειας όταν το τελευταίο τους παιδί ενηλικιώνεται και φεύγει από το σπίτι.

Διαβαστε περισσοτερα

13 άβολες ερωτήσεις που όλοι θα ακούσουμε κάποια στιγμή!

Άβολες ερωτήσεις

Πολλές φορές στην καθημερινότητά μας ερχόμαστε αντιμέτωποι με συγγενείς, φίλους, γνωστούς, οι οποίοι προσπαθώντας να δείξουν το “ενδιαφέρον” τους για εμάς καταφέρνουν να μας φέρουν πολλές φορές σε δύσκολη θέση, λόγω των κατά κάποιο τρόπο άβολων ερωτήσεων που μας κάνουν συνήθως.

Διαβαστε περισσοτερα

Γιατί τα μωρά σταματούν να κλαίνε όταν τα παίρνουμε αγκαλιά όρθιοι;

Μωρό και μαμά αγκαλιά

Σας έχει τύχει να προσπαθείτε να καθησυχάσετε το μωρό σας για ώρα καθιστοί, και μόλις σηκωθείτε όρθιοι, συνεχίζοντας να το κρατάτε στην αγκαλιά σας, το μωρό να ηρεμεί στη στιγμή;

Διαβαστε περισσοτερα

Πως περνούν τον χρόνο τους τα ζευγάρια στην καραντίνα;

Τα ζευγάρια στην καραντίνα

Η καραντίνα έληξε και σιγά-σιγά η καθημερινότητά μας φαίνεται να επανέρχεται στους φυσιολογικούς ρυθμούς της. Είναι δεδομένο ότι αυτή η περίοδος εγκλεισμού θα αργήσει να ξεχαστεί – όμως, όσο κι αν ξεβολευτήκαμε, στενοχωρηθήκαμε ή κουραστήκαμε από την όλη κατάσταση, υπήρχαν και όμορφες στιγμές που ζήσαμε με την οικογένειά μας ή τον σύντροφό μας. Μάλιστα κάποιες από αυτές ήταν τόσο μοναδικές που μας χάρισαν γέλιο, όπως θα κάνουν και τα παρακάτω σκίτσα. Διαβάστε πώς πέρασαν τα περισσότερα ζευγάρια την περίοδο της καραντίνας και ταυτιστείτε!

Διαβαστε περισσοτερα

Σοκολάτα: Γιατί την προσφέρουμε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου;

Ήταν οι Βικτωριανοί που καθιέρωσαν οριστικά τη σοκολάτα ως το φαγητό του απόλυτου ρομαντισμού, ειδικά για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Διαβαστε περισσοτερα

Φίλος είναι αυτός που…

Φίλος είναι αυτός που θα ακούσει τον καημό σου και θα σε βοηθήσει να τον ξεπεράσεις, που θα χαρεί με την χαρά σου

Διαβαστε περισσοτερα

Αν το 2020 ήταν γάμος – Το viral βίντεο που κάνει το γύρο του Διαδικτύου

2020-gamos

Το 2020 σίγουρα θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη όλων μας για πολλούς και διάφορους λόγους. Σε αυτό το ζευγάρι, μεταξύ άλλων γιατί γλίτωσε από κεραυνό την ώρα που αντάλλαζαν όρκους αγάπης στον γάμο του…

Διαβαστε περισσοτερα

Πόσο κρατά ο έρωτας;

Πόσο κρατά ο έρωτας;

Μπορεί να πιστεύετε ότι ο πραγματικός έρωτας κρατάει «για πάντα», αλλά μόλις είδαμε την ξεκαρδιστική εικονογράφηση του Matthew Inman από την ιστοσελίδα.

Διαβαστε περισσοτερα

Περίεργο συναίσθημα ο έρωτας…

Περίεργο συναίσθημα ο έρωτας

Περίεργο συναίσθημα ο έρωτας, από την μια στιγμή στην άλλη μπορεί να σου αλλάξει όλη την διάθεση. Χρειάζεται χρόνος για να βεβαιωθούμε πως όντως είμαστε ερωτευμένοι κι δεν είναι απλά ένας ενθουσιασμός ή μια παρόρμηση της στιγμής. Ένας άνθρωπος ελάχιστες φορές στην διάρκεια της ζωής του νιώθει αυτό το συναίσθημα.

Διαβαστε περισσοτερα