Άνθρωποι είμαστε… Ανθρωπιά υπάρχει;

Ανθρωπιά
Διαβάστε το υπό την συνοδεία ενός άσματος!
Καλή Ανάγνωση και Ακρόαση!
Ritchie Blackmore – Rainbow – Snowman

Η γη είναι ένας πλανήτης δισεκατομμυρίων ετών. Αν μοιράζαμε αναλογικά την ηλικία της γης σε 1 έτος, τότε ο άνθρωπος θα κατείχε θέση στα 5 τελευταία λεπτά του χρόνου.

Life on the human planet - NationofChange

Μέσα λοιπόν σε αυτό το ελάχιστο διάστημα ύπαρξης, ο άνθρωπος κατάφερε να επιβληθεί σε όλα τα υπόλοιπα πλάσματα και να γίνει ο απόλυτος διαφεντευτής της γης. Σίγουρα το στοιχείο που κάνει εμάς τους ανθρώπους να ξεχωρίζουμε από τα υπόλοιπα ζώα ειναι ο τρόπος σκέψης μας, αλλά και η ενσυναίσθηση. Πόσες φορές έχουμε δακρύσει με σκηνές στην τηλεόραση, έχουμε συγκινηθεί με προσπάθειες συνανθρώπων μας, έχουμε βοηθήσει κάποιον σε ανάγκη ή θυσιαζομαστε για χάρη της οικογένειας;

Η Ανθρωπιά τότε vs Η Ανθρωπιά σήμερα

Joseph on Twitter: "The sad reality of humanity is that the vast majority  of people ignore the suffering of others.… "

Οι διαπροσωπικές σχέσεις ανέκαθεν ήταν το βασικό χαρακτηριστικό των ανθρώπων. Μας αρέσει το εμπόριο, το φλερτ, ο διάλογος και πλέον τα social media. Αυτό που εχει αλλάξει όμως άρδην με το πέρασμα των ετών, την άνοδο του παγκοσμίου πληθυσμού, την οικονομική κρίση αλλα και τον καταιγισμό πληροφοριών στα social media ειναι η διαφορετική αντιμετώπιση του ιδιου μας του ειδους. Πλεον η ενίσχυση στον φτωχό εγινε πολυτέλεια, η προσφορά βοηθείας σε τραυματισμένο μετατραπηκε σε τάση φυγής για να μην μπλέξουμε οι ιδιοι. Η κατανόηση του προβλήματος του συνανθρώπου εγινε απλά emoticon στα social media, ο θάνατος κάποιου αποτελεί αξιοθέατο. Ακόμα και οι ιδιοι οι γονείς δεν εχουν χρόνο να εμφυτεύσουν στα ιδια τους τα παιδιά τα ιδανικά τους και αφήνουν αλλους να το κάνουν. Κλάδοι όπως ο παιδαγωγικός και ο ιατρικός τεινουν στον να περιοριστούν στα απολύτως βασικά.

Διαβάστε επίσης: Η αγωνία του χθες και του σήμερα

Υπάρχει ελπίδα;

What would happen if every human suddenly disappears from Earth?

Τα χρήματα, είτε μια “υψηλή” θεση εργασιας ειναι ο βασικός παράγοντας επιβίωσης και αναγνωρισιμότητας. Η ανθρωπότητα κινδυνεύει να παρει την θέση αλλων ειδων τα οποία η ιδια εξαφάνισε με την επέκταση της σε ολο τον πλανήτη. Το “παίρνω απο την φύση οτι ειναι αναγκαίο” αντικαταστάθηκε απο το “αρπάζω οτι μπορώ πριν το κάνει ο άλλος”. Με αυτόν τον ρυθμό η ανθρωπότητα θα γινει με μαθηματική ακρίβεια ενα ωραίο ντοκιμαντέρ και θα χαθεί στην άβυσσο του χρόνου όπως έκαναν και αλλα έμβια όντα πριν από αυτή. Όμως τα πράγματα δεν είναι μη αναστρέψιμα.

Τα παιδιά πρέπει να ειναι η ελπίδα…

Kids are the future! | Ride UK BMX

Η παιδική αθωότητα και η ματιά της απέναντι σε προβλήματα των ενηλίκων που φαντάζουν απροσπέλαστα ίσως είναι η λύση. . Ατάκες παιδιών απο την αγνή ψυχή τους που προκαλούν δάκρυα χαρμολύπης ή ξαφνικά γέλια εκτόνωσης είναι η ελπίδα μας. Τα παιδιά απο το πρώτο πεντάλεπτο της ζωής τους αναπτύσσουν μια σχέση εξάρτησης με την μητέρα τους. Αυτή τη σχέση αλληλεξάρτησης και αποδοχής την διατηρούν και μετέπειτα σε εναν κόσμο ιδανικά πλασμένο στο μυαλό τους.

Ανθρωπιά: Η απουσία της… μέσα από σκίτσα

Είναι στο χέρι μας να την κρατήσουμε ασφαλή και να την παρατείνουμε οσο γίνεται. ​Ας μας δείξουν τα παιδιά το δρόμο όπως τον βλέπουν αυτα.

Teach kids that every day is Earth Day - TESSDrive™

Για να υπάρχουμε σαν άνθρωποι πρέπει να ξαναγίνουμε άνθρωποι.

Βασίλης Πατρούλιας

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά μας μέσα για περισσότερα άρθρα και memes!

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα