Αμμοθίνες: Η Σαχάρα της Λήμνου!

Σαχάρα της Λίμνου

Λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουνε ότι κάποιες σκηνές των γυρισμάτων της ταινίας ‘’Μία Ελληνίδα στο Χαρέμι‘’ με την Ρένα Βλαχοπούλου και συγκεκριμένα αυτές που εξελίσσονται στην έρημο έχουν γίνει στην Σαχάρα της Λήμνου.

Ρενα Βλαχοπουλου Λημνος

Τοποθεσία

Λημνος Αμμοθινες

Το εκπληκτικό  αυτό μέρος της Λήμνου βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού και ονομάζεται Αμμοθίνες ή Παχιές Αμμουδιές. Η έκταση που καταλαμβάνει είναι περίπου 70 στρέμματα και το φαινόμενο αυτό  είναι μοναδικό σε όλη την Ευρώπη.

Οι Αμμοθίνες είναι αμμώδεις λόφοι και δημιουργηθήκαν από την μεταφορά της άμμου από τους ισχυρούς ανέμους, το φαινόμενο αυτό είναι εξαιρετικά σπάνιο σε νησιωτικές περιοχές κατά τους γεωλόγους.

Διαβάστε επίσης: Παναγιά η Κακαβιώτησα: Η μοναδική εκκλησία χωρίς σκεπή στον κόσμο!

Όπως και στην Σαχάρα έτσι και στην Λήμνο οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι ανασχηματίζουν συνεχώς την μορφή των χρυσαφένιων βουνών από άμμο με αποτέλεσμα, ένα ασυνήθιστο οπτικό θέαμα που προσελκύει ολοένα και περισσότερους λάτρεις των αξιοπερίεργων της φύσης.

Αμμοθίνες

Βλάστηση

Λήμνος Αμμοθίνες

Η ελάχιστη βλάστηση που συνθέτει τη χλωρίδα των Αμμοθινών, είναι κυρίως τα πανέμορφα λευκά κρινάκια της Λήμνου (pancratium maritimum), ενώ περιμετρικά των ολόχρυσων αμμοθινών, υπάρχουν αμμόφιλη βλάστηση (Ammophila arenaria), λυγαριές (Vitex agnus castus), αγριοαχλαδιές (Pyrus spinosa), αστυφίδες (Sarcopoterium spinosum), θυμάρι (Thymus vulgaris), πικροδάφνες (Nerium oleander) και αγριελιές (Olea europea var. Oleaster).

Διαβάστε επίσης: Το Ελληνικό νησί που έχει μια εκκλησία για κάθε ημέρα του χρόνου!

Tips

Λήμνος Αμμοθίνες

Για να προσεγγίσετε τις Αμμοθίνες θα ακολουθήσετε τον δρόμο από το χωρίο Κατάλακκο ,ενώ από ένα σημείο και μετά θα χρειαστεί να περπατήσετε για να φτάσετε στο αξιοθέατο.

Μην ξεχάσετε λοιπόν το καπέλάκι σας, νερό και φυσικά φωτογραφική μηχανή γιατί μην ξεχνάτε ότι θα επισκεφτείτε μία έρημο  σε ένα νησί.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι το τοπίο είναι τόσο ιδιαίτερο που συχνά αποτελεί τόπο γυρισμάτων για πολλά διαφημιστικά σποτ και όχι μόνο!

Διαβάστε επίσης: Παξοί ένα μέρος για να κάνεις τις διακοπές σου!

Δείτε παρακάτω το μαγευτικό βίντεο από την “Σαχάρα της Λήμνου”!

Σίσυ Παπαδοπούλου

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά μας μέσα για περισσότερα άρθρα και memes!

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα