7 πρωινά συχνά λάθη που κάνουμε!

Πρωινά λάθη που χαλάνε την ημέρα σας και τι να κάνετε για να τα διορθώσετε

Ορισμένες απαγορευμένες πρωινές συνήθειες είναι οι αιτίες που νιώθετε πως δεν έχετε ενέργεια για την υπόλοιπη ημέρα και δεν μπορείτε ν’ αποδώσετε.

Απαγορευμένες πρωινές συνήθειες: Συνηθισμένα λάθη που κάνετε όταν ξυπνάτε το πρωί

Με άλλα λόγια, το πως θα ξυπνήσουμε το πρωί πολλές φορές καθορίζει τον ρυθμό όλης της υπόλοιπης μέρας. Αν ξεκινάτε χωρίς ενέργεια και η μέρα σας είναι μη παραγωγική, ίσως οφείλεται σε ένα από αυτά τα 7 συνηθισμένα λάθη που κάνετε όταν ξυπνάτε το πρωί.

1. Πατάτε το κουμπί της αναβολής στο ξυπνητήρι

Κάθε φορά που πατάμε το κουμπί της αναβολής και ξαναπέφτουμε για ύπνο, μπαίνουμε σε έναν κύκλο ύπνου χωρίς σταματημό. Οπότε, όταν ξυπνάμε αισθανόμαστε κουρασμένοι και δεν έχουμε διάθεση για τίποτα.

2. Κάθεστε κουλουριασμένοι στο κρεβάτι

Πόνοι περιόδου: 4 tips για να μη μείνεις κουλουριασμένη στο κρεβάτι -  Onmed.gr

Όταν ξυπνάτε, τεντώστε τα πόδια και τα χέρια σας όσο είστε ακόμα ξαπλωμένοι στο κρεβάτι. Όσο πιο πολύ τεντωνόμαστε τόσο πιο χαρούμενοι και γεμάτοι αυτοπεποίθηση θα αισθανόμαστε κατά την διάρκεια της μέρας.

3. Κοιτάτε τα e-mail σας με το που ξυπνάτε το πρωί

61% people check their phones within 5 minutes of waking up'

Αυτή η συνήθεια μπορεί να σας αποσπάσει την προσοχή από σημαντικά πράγματα. Επικεντρωθείτε στα σημαντικά και παραγωγικά πράγματα που έχετε να κάνετε, αντί να χάνετε τον χρόνο σας στο κινητό.

4. Αφήνετε το κρεβάτι σας άστρωτο

Επιτέλους!Στρώσιμο κρεβατιού... τέλος - Οι επιστήμονες εξηγούν γιατί είναι  λάθος

Όσο παράδοξο και αν σας ακούγεται, το να φτιάξετε το κρεβάτι σας το πρωί είναι συνδεδεμένο με την παραγωγικότητα σας για την υπόλοιπη μέρα.

5. Πίνετε καφέ νωρίς το πρωί

Αν είστε από εκείνους τους ανθρώπους που πίνουν ένα φλιτζάνι καφέ κάθε πρωί, ήρθε η ώρα να επανεξετάσετε αυτή σας την συνήθεια. Μεταξύ 8 και 9 το πρωί, το σώμα μας παράγει μεγάλες ποσότητες κορτιζόλης, δηλαδή της ορμόνης που ρυθμίζει την ενέργεια μας. Αν πιείτε καφέ πριν 9.30 το πρωί το σώμα σας θα μειώσει την ποσότητα κορτιζόλης που παράγει και θα έχετε λιγότερη ενέργεια.

6. Ξυπνάτε μέσα στο σκοτάδι

5 Reasons Why You're Waking Up At Night - City Mattress

Το εσωτερικό ρολόι του οργανισμού μας είναι ευαίσθητο στο φως και το σκοτάδι. Αν ξυπνήσετε σε ένα περιβάλλον με χαμηλό φωτισμό, ο εγκέφαλός σας θα είναι σε σύγχυση και θα αισθάνεται υπνηλία. Ανοίξτε τις κουρτίνες και αν είναι ακόμα σκοτάδι έξω, ανοίξτε ένα δυνατό φως.

7. Δεν έχετε ρουτίνα

7 reasons you're tired — and none of them have to do with sleep - National  | Globalnews.ca

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η δύναμη της θέλησης μας είναι περιορισμένη και αν την ξοδέψουμε σε μικρά πράγματα το πρωί θα έχουμε λιγότερη ενέργεια κατά την διάρκεια της μέρας. Επικεντρωθείτε στο να ετοιμαστείτε και δημιουργήστε μια ρουτίνα που θα σας επιτρέπει να κάνει αυτοματοποιημένες κινήσεις.

Πηγή

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα