Μερικά σημαντικά λάθη που κάνουμε όταν μαγειρεύουμε!
Μερικές από αυτές τις συνήθειες, τις έχουμε μάθει από τους γονείς και από μικρή ηλικία. Όμως, πρέπει να τις σταματήσουμε άμεσα και να μάθουμε να μαγειρεύουμε ακόμα πιο σωστά και πιο… νόστιμα!
1. Βάζεις λιγότερο αλάτι στο νερό της κατσαρόλας
Όταν μαγειρεύεις μακαρόνια, για να είναι γευστικά και απολαυστικά πρέπει να βάλεις αλάτι στο νερό της κατσαρόλας και όχι να το προσθέσεις όταν ρίξεις τα μακαρόνια μέσα. Αν δεν το κάνεις, τα μακαρόνια θα είναι άνοστα. Όμως, πόσο πρέπει να ρίξεις;
Πολύ περισσότερο από όσο νομίζεις. Οι Ιταλοί πιστεύουν ότι το νερό πρέπει να είναι τόσο αλμυρό όσο το νερό της θάλασσας!
2. Δεν πετάς το νερό από τα μακαρόνια
Άλλο ένα σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνεις όταν μαγειρεύεις μακαρόνια είναι να κρατήσεις μερικό από το νερό και να το προσθέσεις στη σάλτσα που φτιάχνεις. Το νερό αυτό είναι γεμάτο με άμυλο, που θα βοηθήσει στη σύνδεση των ζυμαρικών και της σάλτσας και θα κάνει τη σάλτσα πιο μεταξένια. Είναι ήδη αλατισμένο, καθιστώντας το πιο γευστικό από το απλό νερό!
[blink]Διαβάστε επίσης: Γιατί νηστεύουμε το λάδι και όχι τις ελιές;[/blink]
3. Βάζεις μπαχαρικά προς το τέλος του μαγειρέματος
Ένα κλασσικό λάθος που κάνουν οι αρχάριοι στη μαγειρική είναι να βάζουν τα διάφορα μπαχαρικά προς το τέλος τους μαγειρέματος. Σιγά σιγά, θα πρέπει να τα προσθέτεις πιο νωρίς και να αφήνεις το φαγητό να μαγειρεύεται με τα μπαχαρικά. Θα δεις ότι θα βγει αρκετά πιο γευστικό!
4. Ανακατεύεις συχνά το φαγητό σου όσο μαγειρεύεται
Ξέρουμε ότι είναι απολαυστικό να ανακατεύεις το φαγητό σου κάθε τόσο όταν μαγειρεύεται. Όμως, δεν επιτρέπεις στο φαγητό να “κάτσει” και να αποκτήσει τη σωστή γεύση και την καλύτερη υφή.
5. Δε διαβάζεις τη συνταγή μέχρι το τέλος πριν αρχίσεις να μαγειρεύεις
Μία καλή συνταγή είναι αυτό που χρειάζεσαι για να μαγειρέψεις ένα νόστιμο φαγητό!
Το λάθος που κάνουμε όλοι, όμως, είναι ότι ξεκινάμε να μαγειρεύουμε χωρίς να έχουμε διαβάσει τη συνταγή μέχρι το τέλος. Έχουμε δει, απλά, τα υλικά και τρέχουμε για να προλάβουμε να διαβάσουμε τη συνταγή και να κάνουμε όλα όσα λέει. Αν την έχεις διαβάσει από πριν, όμως, θα έχεις μία γενική εικόνα για το τι πρέπει να γίνει και πότε και δε θα τρέχεις σαν τρελός μέσα στην κουζίνα!
[blink]Διαβάστε επίσης: Τα top βότανα του κόσμου![/blink]
6. Δε ζυγίζεις τα υλικά
Για να πετύχει μία συνταγή θα πρέπει να έχει ακριβώς τις ποσότητες που λέει. Οπότε, πριν ξεκινήσεις να μαγειρεύεις, καλό θα ήταν να έχει ετοιμάσει και ζυγίσει όλα σου τα υλικά. Η σωστή αναλογία είναι αυτό που θα σου προσφέρει την τέλεια γεύση και θα σου χαρίσει την επιτυχημένη εκτέλεση μίας συνταγής.
Πρέπει να προμηθευτείς μία ζυγαριά για την κουζίνα σου, λοιπόν!
7. Δεν στεγνώνεις το κρέας πριν το μαγειρέψεις
Όταν είναι να φας κρέας, καλό είναι να απομακρύνεις την τυχόν περίσσια υγρασία. Με αυτόν τον τρόπο, θα έχεις μια ωραία αντίδραση που θα δώσει στο κρέας σου ένα ομοιόμορφο χρώμα. Αυτό ισχύει για τα περισσότερα κρέατα ακόμα και για το ψάρι!
Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά μας μέσα για περισσότερα άρθρα και memes!