5 μύθοι για το ποτό που δεν ήξερες!

5 μύθοι για το ποτό που δεν ήξερες

Αυτό που στο χωριό μου λένε fine drinking (ή πώς να απολαμβάνεις το ποτό σου) είναι πραγματικά όμορφο, αρκεί να μην το παρακάνεις. Είτε με το ποτό, είτε με χαζομάρες που μπορεί να πιστεύεις γι αυτό. Και γι αυτό ακριβώς είμαι εγώ εδώ. Να σου γράψω αλήθειες. Ή αλλιώς πέντε πράγματα που (νόμιζες πως) ήξερες για το ποτό αλλά είναι απλά μύθοι και παρερμηνείες.

Unscrupulous pub owners' selling dangerous counterfeit alcohol

Το σκουλήκι στην τεκίλα

ποτό τεκίλα

Αποτελεί έναν από τους πιο γνωστούς μύθους σχετικά με το θεϊκό απόσταγμα αγαύης. Όλοι το πιστεύουν, το αναπαραγάγουν και φυσικά κανείς δε γνωρίζει το λόγο. Μάντεψε γιατί. Γιατί δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Το guzano είναι μια κάμπια που μπορεί να εμφανιστεί σε κάποια mezcal χαμηλής ποιότητας. Πρόκειται για μια προνύμφη που βρίσκεται και αναπτύσσεται μέσα στο φυτό της αγαύης. Κατά το παρελθόν και παρά το καθάρισμα υπολείμματα του guzano rojo (κόκκινο σκουλήκι δηλαδή) παρέμεναν σ’ αυτό. Η αγαύη πολύ συχνά καταναλωνόταν και σαν φαγητό από τους Μεξικανούς και μάλιστα μαζί με αυτή έτρωγαν και το σκουλήκι, που όχι μόνο δεν είχε άσχημη γεύση αλλά προσέθετε και ένα ιδιαίτερο χρώμα στην τροφή. Τη δεκαετία του 1940, κάποιοι παραγωγοί χρησιμοποίησαν επίτηδες το guzano και στην ποτοποιία, για να τραβήξουν την προσοχή του κοινού. Δεδομένου της διάρκειας του μύθου αυτού, το marketing τους ήταν εξόχως επιτυχημένο.

«Μην τα ανακατεύεις, θα σε χαλάσει»

ποτό ανακάτεμα

«Μην πιεις μπύρα και μετά βότκα και μετά κρασί». Σίγουρα κάτι παρεμφερές έχεις ακούσει και εσύ, κάποια στιγμή στη ζωή σου. Ε λοιπόν μάθε πως η επιστήμη υποστηρίζει πως δεν υπάρχει κανένας συνδυασμός ποτών που θα κάνει χειρότερο το hangover σου. Αν πιεις 50 ποτά, το ίδιο θα σε χαλάσουν. Οι μόνοι παράγοντες που πρέπει να λάβεις υπόψιν είναι οι εξής δύο: Πόσα ποτά θα πιεις και πόσο γρήγορα θα τα πιεις.

Διαβάστε επίσης: Καταρρίπτουμε τους πιο διαδεδομένους μύθους για το hangover

Το αλκοόλ παρεμποδίζει τη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου

Όλοι έχουμε ακούσει ιστορίες που ξεκινούν από το bar και καταλήγουν στο νοσοκομείο. Αποδεδειγμένα το αλκοόλ, μειώνει το χρόνο αντίδρασής σου σε οτιδήποτε και απαγορεύεται σε κάθε περίπτωση να οδηγήσεις μετά από κατανάλωση, αλλά δε μιλάμε γι αυτό αυτή τη στιγμή. Tα καλά -κατά κάποιο τρόπο- νέα λοιπόν είναι πως το αλκοόλ αλλά και το φαγητό μπορεί να ενισχύσουν τη δημιουργικότητα, ειδικά σε ασχολίες που αυτή απαιτείται όπως το γράψιμο ή η ζωγραφική. Αυτό έδειξε έρευνα του UCL. Μη γίνεις μόνο σαν τον Hemingway.

Διαβάστε επίσης: Γιατί ο κρύος και ο ζεστός καφές έχουν διαφορετική γεύση;

H μπύρα σε μπουκάλι είναι καλύτερη από τη μπύρα σε κουτάκι

ποτό κουτάκι

Το κουτάκι επιτρέπει να κουβαλήσεις πιο εύκολα τις μπύρες, είναι περισσότερο eco friendly καθώς μπορεί να ανακυκλωθεί ευκολότερα, εμποδίζει 100% στο φως του ήλιου να έρθει σε επαφή με το προϊόν και είναι απολύτως σφραγισμένο, οπότε δεν πρόκειται να υπάρξει οποιαδήποτε οξείδωση.

Διαβάστε επίσης: Η «άγνωστη» μπύρα με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο!

Το αλκοόλ σε βοηθάει να κοιμηθείς ευκολότερα

ποτό ύπνος

Ένας από τους πιο ευρέως γνωστούς μύθους σχετικά με το αλκοόλ. Η δημοφιλής άποψη υποστηρίζει πως το ποτό θα σε βοηθήσει να κοιμηθείς πιο γρήγορα. Και όντως μπορεί να συμβεί αυτό, αλλά τα προβλήματα θα ξεκινήσουν αργότερα μέσα στη νύχτα. Μόλις η ποσότητα του αλκοόλ που έχεις καταναλώσει μεταβολιστεί, θα κάνουν την εμφάνιση και οι επιπτώσεις του: Ενδεχομένως να ξυπνήσεις ιδρωμένος, πριν φτάσεις στο βαθύτερο επίπεδο ύπνου, ενώ μειώνεται σημαντικά η «φάση REM», στη διάρκεια της οποίας ο εγκέφαλος είναι πιο ενεργός. Εκτός από αυτά έχει αποδειχτεί πως το αλκοόλ επιδεινώνει τους εφιάλτες.

Πηγή

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά μας μέσα για περισσότερα άρθρα και memes!

Rating: 5 out of 5.

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα