4 χόμπι για εσένα που σου αρέσει η μοναξιά!

Χόμπι μοναξιά

Αν αγαπάς τη μοναξιά, τότε αυτά τα χόμπι είναι ιδανικά για εσένα!

Ο ελεύθερος χρόνος είναι ένα πολύτιμο «αγαθό», το οποίο είναι δυνατόν να μας προσφέρει μεγάλη ευχαρίστηση και χαλάρωση. Κάποιοι έχουν λιγότερο, κάποιοι περισσότερο, αλλά σίγουρα όλοι έχουμε κάποιες ελεύθερες ώρες το μήνα, που δε δουλεύουμε και θέλουμε να τις περνάμε κάνοντας ό,τι μας ευχαριστεί.

Τον ελεύθερό μας χρόνο, συνήθως, το γεμίζουμε κάνοντας διάφορα χόμπι παρέα με φίλους που τους αρέσουν τα ίδια πράγματα ή απλώς ανήκοντας σε μία ομάδα με τα ίδια ενδιαφέροντα. Κάποιοι άνθρωποι, όμως, δεν είναι τόσο εξωστρεφείς και δεν τους αρέσει να ανήκουν σε ομάδες προτιμώντας να περνούν τον ελεύθερό τους χρόνο…μαζί με την μοναξιά τους!

Ωστόσο, πολλές φορές δυσκολεύονται να βρουν ένα χόμπι, αφού η μοναχικότητα πολλές φορές μπορεί να αποδειχθεί ζόρικη. Αν όμως είσαι και εσύ μοναχικός τύπος ανθρώπου, τότε μη σκας, γιατί ακολουθούν μερικά χόμπι, τα οποία είναι ιδανικά για όσους γουστάρουν τη μοναξιά!

via GIPHY

Ας τα δούμε…

1. Φωτογραφία

Αν σου αρέσει να ασχολείσαι με τη φωτογραφία, τότε μην αρκεστείς στην κάμερα του κινητού σου. Αγόρασε μία επαγγελματική κάμερα, κάνε μερικά μαθήματα online και διάβασε άρθρα περί αυτού. Έπειτα, βγες έξω και πειραματίσου, μια και πάντα υπάρχει κάτι να φωτογραφίσεις. 

Ακόμη και αν δε θέλεις να βγεις εκτός σπιτιού, μπορείς να δημιουργήσεις φωτογραφικά σκηνικά εντός και να περάσεις υπέροχα μόνος ή μόνη στο σπίτι σου… φωτογραφίζοντας! Άλλωστε η ενασχόλησή σου με τη φωτογραφία δείχνει ότι είσαι ένα δημιουργικό άτομο, με αρκετή υπομονή και επιμονή ως προς την κάθε λεπτομέρεια και αυτό, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως ένα μεγάλο πλεονέκτημά σου στην αγορά εργασίας.

via GIPHY

2. Ζωγραφική

Σίγουρα υπάρχουν πολλές ομάδες ζωγραφικής εκεί έξω, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δε μπορείς να μάθεις να ζωγραφίζεις από το σπίτι σου. Όπως και στην φωτογραφία, έτσι και στη ζωγραφική, υπάρχουν πολλά online μαθήματα ζωγραφικής (ναι, ακόμη και δωρεάν), τα οποία μπορείς να αξιοποιήσεις για να μάθεις τα βασικά.

Μόλις εξοικειωθείς λίγο, μπορείς να αρχίσεις να ζωγραφίζεις ό,τι θέλεις μόνος ή μόνη σου αφήνοντας τη δημιουργικότητα και την φαντασία σου να οργιάσουν. Μπορείς μάλιστα να συνδυάσεις τη ζωγραφική με λίγη χαλαρή μουσική και ένα ποτήρι κρασί και σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο σου χόμπι!

via GIPHY

3. Μαγειρική

Η μαγειρική εκτός από χόμπι μπορεί να θεωρηθεί και δεξιότητα (επιβίωσης). Υπάρχουν άπειρες συνταγές παντού τριγύρω σου. Μπορείς να δεις video YouTube, να ακολουθήσεις αγαπημένους σου food bloggers ή ακόμη και να αγοράσεις κάποιο βιβλίο συνταγών. Το μόνο σίγουρο είναι πως αποκτήσεις μία πολύτιμη δεξιότητα, ενώ αν σκέφτεσαι τα έξοδα, δε θα είναι τόσα πολλά, αφού έτσι κι αλλιώς θα αγόραζες φαγητό.

 Μόνο που αυτή την φορά θα μάθεις να μαγειρεύεις καλό φαγητό και μακροπρόθεσμα θα γλιτώσεις και το delivery! Μόλις μάλιστα πάρεις «το κολλάει» μπορείς να αρχίσεις τους ευφάνταστους πειραματισμούς και τότε… ποιος σε πιάνει!

via GIPHY

4. Τρέξιμο

Αν θέλεις ένα χόμπι το οποίο θα είναι μοναχικό και θα σε γυμνάζει, το τρέξιμο είναι ιδανικό για σένα. Μπορείς να τρέχεις όποτε θέλεις, δε χρειάζεται να γραφτείς σε κανένα γυμναστήριο, ενώ μπορείς να τρέξεις σε διάφορα μέρη είτε μένεις σε κάποια μεγάλη πόλη είτε σε μικρή. Μάλιστα, τα οφέλη του τρεξίματος είναι αρκετά και σίγουρα, θα κρατηθείς σε φόρμα!

via GIPHY

Πηγή

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα