15 συναρπαστικές οφθαλμαπάτες που ξεγελούν το μυαλό του καθενός!

Οφθαλμαπάτες

Πολλοί είναι εκείνοι που αγαπούν τις οφθαλμαπάτες, τις εικόνες εκείνες που παίζουν με το μυαλό τους και τους τρελαίνουν. Αν είστε και εσείς λάτρες του είδους, σας έχουμε ένα μικρό δωράκι.

Flotsa.gr

Στη λίστα που ακολουθεί, υπάρχουν μερικές εντυπωσιακές αποδείξεις για το πόσο εύκολα μπορούν να ξεγελαστούν τα μάτια μας.

Xρωματικές οφθαλμαπάτες

#1

Η μπλε και η πράσινη σπείρα έχουν στην πραγματικότητα το ίδια χρώμα, το πράσινο. Δεν υπάρχει πουθενά μπλε χρώμα στη φωτογραφία.

#2

Το καφέ και το “πορτοκαλί” τετράγωνο στο κέντρο των δύο πλευρών του κύβου, έχουν στην πραγματικότητα το ίδιο χρώμα.

#3

Κοιτάξτε πολύ προσεκτικά την παραπάνω σκακιέρα. Τι χρώμα έχουν τα τετράγωνα “Α” και “Β”; Το “Α” μοιάζει μαύρο και το “Β” λευκό, σωστά; Μάλλον πρέπει να κοιτάξετε λίγο καλύτερα.

Τελικά και τα δύο τετράγωνα είναι γκρι!

Διαβάστε επίσης: Κρυφά τρικ πίσω από 10 εκπληκτικές φωτογραφίες!

#4

Το πάνω μέρος του σχήματος μοιάζει πιο σκούρο από το κάτω, έτσι δεν είναι; Τώρα κρύψτε την οριζόντια γραμμή που χωρίζει τα δύο μέρη με το δάχτυλό σας.

#5

Βλέπετε μια σκακιέρα με μαύρα και λευκά τετράγωνα; Τα γκρίζα μισά των μαύρων, αλλά και των λευκών τετραγώνων, στην πραγματικότητα έχουν το ίδιο χρώμα. Το γκρι μπορεί να αντιλαμβάνεται ως μαύρο ή λευκό, ανάλογα με το γειτονικό του χρώμα.

#6

Αυτές οι φιγούρες αλόγων, έχουν επίσης το ίδιο χρώμα.

Διαβάστε επίσης: Μπορείτε να δείτε το κρυμμένο ζώο στην φωτογραφία;

#7

Αν εξαιρέσουμε το λευκό, πόσες αποχρώσεις χρωμάτων υπάρχουν στην εικόνα; Τρεις; Τέσσερις; Στην πραγματικότητα, υπάρχουν μόνο δύο, το φούξια και το πράσινο!

#8

Και τι χρώμα έχουν αυτά τα τετράγωνα; Μόνο πράσινο ή ροζ, τίποτα παραπάνω.

Όταν τα μάτια σε ξεγελούν

#9

Όσο κι αν προσπαθείτε, δε μπορείτε να εστιάσετε σε καμία από αυτές τις εικόνες.

Διαβάστε επίσης: Ποια ζέβρα κοιτάζει την κάμερα;

#10

Κοιτάξτε για λίγη ώρα την κουκκίδα και δείτε τη γκρίζα λωρίδα στο πορτοκαλί φόντο να γίνεται… μπλε.

#11

Μία πράσινη κηλίδα κάνει κύκλους και αντικαθιστά τις μοβ που εξαφανίζονται. Στην πραγματικότητα όμως, δεν υπάρχει! Επίσης, αν επικεντρωθείτε στο σταυρό, εξαφανίζονται όλες οι μοβ κηλίδες.

#12

Επικεντρωθείτε στις 4 κουκκίδες στο κέντρο της εικόνας για 30 δευτερόλεπτα. Ύστερα, κοιτάξτε στο ταβάνι και ανοιγοκλείστε τα μάτια σας μερικές φορές. Τι βλέπετε;

#13

Υπάρχουν μαύρες κουκκίδες στην τομή όλων των λευκών γραμμών, εκτός από εκείνη που κοιτάτε αυτή τη στιγμή. Στην πραγματικότητα, οι κουκκίδες αυτές δεν υπάρχουν.

Διαβάστε επίσης: Ο τέλειος συγχρονισμός μέσα από 40 φωτογραφίες!

Εξαφάνιση

#14

Αν εστιάσετε στην κουκκίδα στο κέντρο της εικόνας για μερικά δευτερόλεπτα, το γκρίζο φόντο θα εξαφανιστεί.

#15

Εστιάστε στο κέντρο της εικόνας. Μετά από λίγο, οι θολές πολύχρωμες πινελιές θα εξαφανιστούν, μετατρέποντας το φόντο στο απόλυτο λευκό.

Πηγή

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά μας μέσα για περισσότερα άρθρα και memes!

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα